MENÜ

Okay Yokuşlu resmen Celta Vigo'da!

Trabzonspor’da kariyerinin en iyi sezonunu geçiren ve doğal olarak birçok Avrupalı takımı peşine takan Okay Yokuşlu, Celta Vigo’ya imza attı. 24 yaşındaki futbolcu için İspanyol ekibi Bordo-Mavililer’e 6 milyon Euro ödeyecek, bu rakamın 1.5 milyon Euro’su Kayserispor’a gidecek.

Okay Yokuşlu resmen Celta Vigo'da!



Trabzonspor’un adı uzun süredir vitrinde olan yıldızı Okay Yokuşlu, sonunda yuvadan uçtu. Günlerdir İspanya’da Celta Vigo’nun prosedür üzerindeki çalışmalarını bekleyen Bordo- Mavililer’in artık eski diyebileceğimiz oyuncusu Okay için dün Celta Vigo’dan resmi açıklama geldi. La Liga temsilcisi, 24 yaşındaki milli futbolcunun sözleşmesinde bulunan ‘Avrupa’ya giderse 6 milyon Euro’ya serbest kalır’ maddesini kullandı ve Okay’a 5 yıllık resmi sözleşmeyi imzalattı.

2 taksitte ödenecek

Celta Vigo, Trabzonspor’a bu rakamı 2 taksitte ödeyecek. İlk taksit bu yıl içinde Bordo-Mavililer’in hesabına geçerken 2. taksit ise 2019’da yatırılacak. Bu noktadaki kritik durum ise Kayserispor-Trabzonspor hattıyla ilgili. Çünkü Okay, Kayserispor’dan gelirken Trabzonspor o dönem bonservisinin tamamını almamış ve 3 milyon Euro’nun üzerine başka bir takıma gitmesi durumunda bonservisine yüzde 50 ortak olmuştu. Yani o nedenle Trabzonspor’un alacağı 2. taksitten Kayserispor’un 1.5 milyon Euro hakkı doğmuş durumda. Ayrıca oyuncuyu yetiştiren Altay Kulübü de bonservis üzerinden bir yetiştirme bedeli alacak.

Okay Yokuşlu resmen Celta Vigoda


Okay Yokuşlu’nun imza törenine Celta Vigo Başkanı Carlos Mourino katıldı.

Okay Yokuşlu’dan veda mesajı

Haberin Devamı
YORUM YAZ