MENÜ

Oğuz Kaan Güçtekin kimdir? Kaç yaşında, hangi mevkide oynuyor?

Fenerbahçe'nin genç yıldızı Oğuz Kaan Güçtekin, Anderlecht maçında sonradan oyuna girerken, Ankaragücü maçına ilk 11'de başladı. Teknik Direktör Cocu, Anderlecht maçının ardından Oğuz Kaan'a övgü dolu sözler sarf etmişti. Peki, Oğuz Kaan Güçtekin kimdir? Kaç yaşında, hangi mevkide oynuyor? Detaylar haberimizde....

Oğuz Kaan Güçtekin kimdir? Kaç yaşında, hangi mevkide oynuyor?

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe, evinde Ankaragücü'nü konuk ederken Teknik Direktör Phillip Cocu'dan sürpriz bir tercih geldi. Cocu, Anderlecht maçına ikinci yarıda görev verdiği Oğuz Kaan Güçtekin'e Ankaragücü karşısında ilk 11'de şans verdi. Fenerbahçeli futbolseverler Cocu'nun Eljif Elmas'ın yerine Oğuz Kaan Güçtekin'e görev vermesinin ardından Oğuz Kaan Güçtekin kimdir? Kaç yaşında, hangi mevkide oynuyor? araştırması yapıyor.

Haberin Devamı

Oğuz Kaan Güçtekin kimdir?

6 Nisan 1999 doğumlu olan genç yetenek, orta sahada oynuyor 2010 yılından beri Fenerbahçe formasını giyiyor. U15'ten U18'e ve u21'de milli formayı da terleten Oğuz Kağan altyapı kariyerinde başka bir takımda forma giymedi. Mersin doğumlu oyuncu, kariyeri boyunca 18 gole imzasını attı. U17 milli takımımızın formasıyla 2015'te Avrupa Şampiyonası'nda da oynayan defansif orta saha, savunmanın ortasının iki tarafında ve sol bekte de forma giyebiliyor.

''11 oynatsam mı diye bile düşündüm''

Hollandalı hoca Cocu, Anderlecht maçının ardından yaptığı basın toplantısıyla Oğuz Kaan için övgü dolu sözler sarf etmişti.

"Sezon başında iyi durumda geldi ama onunki gibi bir transfer yapmak kolay değil, durumunu anlıyorum. Barış'ın oynaması kendi elinde. İçinde bulunduğu durumdan çıkmak kendi elinde, antrenmanlarda göstermesi lazım. Barış'la ilgili endişe duymuyorum. Tıpkı Oğuz gibi, Oğuz bugün antrenmanda yaptıklarıyla oynamayı hak etti. 11 oynatsam mı diye bile düşündüm. Birçok genç var elimizde, çalışıp oynamak onların elinde."

YORUM YAZ