MENÜ

Ödüller yine FANATİK'e

Vala Gedik Spor ödülleri sahiplerini buldu. Zorlu Center'da düzenlenenen gecede 'Yılın Gazetesi' seçilen FANATİK'in ödülünü Haber Müdürü Zafer Büyükavcı aldı. 'Yılın Köşe Yazarı' ödülü ise Hüseyin Sakarya'ya verildi.

Ödüller yine FANATİK'e

Gedik Eğitim Vakfı tarafından kurucusu Vala Gedik anısına dağıtılan Spor Ödülleri, Zorlu Center Reffles Otel'de gerçekleşen törenle sahiplerini buldu. Engelli bireylerin spor yolu ile topluma katılımına ve yaşam kalitelerinin arttırılmasına yönelik çalışmalara katkıda bulunan kişi ve kurumların ödüllendirildiği gecede 'Yılın Gazetesi' seçilen FANATİK'in ödülünü Haber Müdürü Zafer Büyükavcı aldı. Hüseyin Sakarya da 'Yılın Köşe Yazarı' ödülü ile ödüllendirildi.

Melih Gürel'in sunduğu gecede "Farklıyız ama eşitiz, birlikte daha güçlüyüz" mottosu ile bu yıl 2.’si gerçekleştirilen ödül töreni sanat, iş ve spor dünyasından çok sayıda ünlü ismi bir araya getirdi. Törenin ev sahibi Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hülya Gedik açış konuşmasında, "Biz hem bireyler hem de kurumlar arasındaki işbirliğine önem veriyoruz. Kurucumuz Halil Kaya Gedik bu anlayışla Gedik Holding’in Pendik ilçesinde faaliyete geçtiği 1994 yılından bu yana Pendik Belediyesi ve Pendik Kaymakamlığı başta olmak üzere birçok kuruluşla yakın ilişkiler içinde olmuş, ortak çalışmalarda bulunmuştur. Vala Gedik ise 'Gedik Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı'nın kuruluşunda büyük rol oynayarak önce İstanbul’da, daha sonra Uşak’ta çok sayıda hem özel eğitim okulları hem de ilkokul, ortaokul ve liseler yaptırıp Türk halkına armağan etmiştir. Biz de Halil Kaya Gedik ve Vala Gedik’den aldığımız bu misyonu aynı şekilde devam ettiriyoruz" dedi.



Seçici Kurul ve ödül alanlar

Gizem Girişmen (Milli Okçu, IPC Sporcu Konseyi Üyesi, Melih Gürel (Özel Olimpiyatlar Türkiye Direktörü / 2004-2015), Prof. Dr. Dilara Özer (Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi), Yard. Doç. Dr. Mehmet Ata Öztürk (Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü) ve Ayşenur Türkay'dan (Pendik Kent Konseyi Başkanı) oluşan seçici kurulun 14 dalda verdiği ödüller şöyle: 1- Yılın TV Kanalı: SPORTS TV, 2 - Yılın TV programı: NTV Yeter ki İste, 3 - Yılın Gazetesi: FANATİK, 4 - Yılın Köşe Yazarı: Hüseyin Sakarya, 5 - Yılın Radyo Programı: Ayhan AKTAŞ, B. Engelli sporlarının gelişimine en çok katkı veren; 6- Yılın İş İnsanı: Dilek Sabancı, 7 - Yılın Spor Kulübü: İstanbul Okçuluk Gençlik Spor Kulübü, Göreneller Spor Kulübü, 8 - Yılın Sivil Toplum Örgütü: Özel Olimpiyatlar Türkiye, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı, 9 - Yılın Özgün Projesi: Yrd. Doç. Dr. Gonca İnce, Çukurova Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Doç. Dr. Menşure Aydın, Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, 10 - Yılın Özel Kurumu: ELİG ORTAK AVUKATLIK BÜROSU, 11- Yılın Kurumu: Özel Sporcular Spor Federasyonu, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, İşitme Engelliler Spor Federasyonu, Görme Engelliler Spor Federasyonu, 12 - Yılın Gönüllüsü Beysun Aslan İlalan, 13 - Yılın Sporcusu: Ege Deniz, 14 - Vala Gedik Özel Ödülleri: Pendik Belediye Başkanı Dr. Salih Kenan Şahin, Pendik Kaymakamı Osman Tunç.

Haberin Devamı
YORUM YAZ