MENÜ

Ödül töreninde skandal!

Dünya kadınlar badminton şampiyonu olan İspanyol Carolina Marin, ödül töreni için podyuma çıktığında İspanya Milli Marşı yerine diktatör Franco döneminde çalınan marşı dinlemek zorunda kaldı.

Ödül töreninde skandal!

Endonezya’da düzenlenen Dünya Kadınlar Badminton Şampiyonası’nda altın madalyayı kazanan İspanyol Carolina Marin’in ödül töreninde, diktatör Franco dönemindeki milli marş çalındı.

İspanyol kafilesi, Endonezya’nın başkenti Cakarta’da düzenlenen şampiyonanın madalya seremonisinde, İspanya iç savaşı sonrasında diktatör Franco dönemindeki İspanya Milli Marşı’nı duyunca şaşkına döndü. Dünya şampiyonu unvanını koruyan Marin, organizatörler tarafından yanlışlıkla konulduğu belirtilen Franco döneminin milli marşını duyunca şaşkınlığını gülümseyerek gösterdi.

İspanya’da diktatör Franco’nun ölümünden sonra 1975 yılında meclisin aldığı kararla milli marştan sözler tamamen çıkarılmıştı. Bugünküne benzer hatalar geçmişte de bazı spor törenlerinde İspanyolların başına gelmiş ve tepki çekmişti.

2003 yılında İspanya ile Avustralya arasında Melbourne’de oynanan Davis Kupası’nda, Franco döneminin milli marşı çalınınca İspanyol takımı, sahaya çıkmayı reddetmiş, İspanya Milli Marşı’nın resmi versiyonu çalınıncaya kadar da sahaya geri dönmemişti. 2009 Fransa Bisiklet Turu ve 2011 İtalya Bisiklet Turu’nu kazanan İspanyol bisikletçi Alberto Cantador ise ödül törenlerinde aynı sorunu yaşamıştı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ