MENÜ

Obradovic 3. dalyanın peşinde

THY EuroLeague’nin çift maçlı haftasında türk derbisi heyecanı yaşanacak. Fenerbahçe ile darüşşafaka tekfen bugün Ülker arena’da karşı karşıya gelecek. 5 yıl içinde Sarı-lacivertliler’e tarihi başarılar yaşatan efsane Coach Obradovic de takımının başında kariyerine bir galibiyet daha eklemek için sahaya çıkacak

Obradovic 3. dalyanın peşinde

THY Euroleague’nin çift maçlı haftasında Fenerbahçe’nin ilk rakibi Darüşşafaka Tekfen olacak. Avrupa kulvarında oynadığı 7 maçtan birini kaybeden ve tek yenilgisini bir diğer Türk ekibi Anadolu Efes karşısında alan Sarı-Lacivertliler, geçen hafta zorlu Yunanistan deplasmanında Olympiakos’u devirmeyi başardı. Ahmet Çakı yönetimindeki Darüşşafaka Tekfen ise 1 galibiyet, 6 mağlubiyetle ligin son sırasında bulunuyor.

Haberin Devamı

387 maçta 299 galibiyet

Sarı-Lacivertliler’i 5 yılda Avrupa’nın en iyi ekiplerinden birisi yapan efsane coach Zeljko Obradovic de, takımın başındaki 300. galibiyetini almak için Darüşşafaka Tekfen karşısına çıkacak. Fenerbahçe’yle Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 206 maçta 171, THY Avrupa Ligi’nde 160 maçta 113, Türkiye Kupası’nda 16 maçta 12 ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 5 maçta 3 galibiyet aldı. Tecrübeli başantrenör, altıncı sezonunu geçirdiği Fenerbahçe’yle toplam 387 maça çıktı ve bunlardan 299 kazanıp, yüzde 77 gibi önemli bir galibiyet oranı yakaladı. Obra sadece 88 yenilgi aldı.

5 yılda 9 kupa

Fenerbahçe, geride kalan 5 yıllık Obra döneminde tam 9 kupa kazandı. Bunların arasında en değerlisi ve tarihi olan 2017 Euroleague şampiyonluğuydu. Obra 5 sezonun 4’ünde lig şampiyonluğu, 3 kez Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 1 defa Türkiye Kupası kazandı.

YORUM YAZ