MENÜ

Obra ve İtoudis zirvede tek başına

Obra ve İtoudis Saha içinde olduğu kadar saha dışında da sıkı dostlardı. 13 yıl Panathinaikos'ta beraber çalıştılar. Saha içinde olduğu kadar saha dışında da sıkı dostlardı. Kader onları 13 yıl sonra yine ayırmadı.

Obra ve İtoudis zirvede tek başına

13 yıl Panathinaikos’ta beraber çalıştılar. Saha içinde olduğu kadar saha dışında da sıkı dostlardı. Kader onları 13 yıl sonra yine ayırmadı, Beko Basketbol Ligi’nde buluşturdu. Obradoviç, Fenerbahçe Ülker’e, Yunan yardımcısı İtoudis de Banvit’in başına geçti. İtoudis, Obradoviç kadar konuşulmadı, ilk baş antrenörlük deneyemiydi belki. Ama kaderin cilvesi ligimizde 3 hafta geride kaldı, ikisi yenilgisiz tek antrenör olarak ligin zirvesinde yer aldı...
İtoudis için bu sezon çok önemli. Türkiye’de final oynayan bir takımı devraldı. Başarılı sayılması için yine final kovalamalı ama en önemlisi Eurocup’ta takımı bir yerlere getirmeli. Yıllardır kenarda pas tutan 2.11’lik Dusan Cantekin’i parlatmaya başlaması kısa sürede yaptığı en iyi iş olarak görünüyor.
Barcelona gibi mental olarak hazırlanma anlamında takımı zorlayan bir maç sonrası 48 saat geçmeden derbiye çıkmak. Nitekim Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş karşısında bunun sıkıntısını fazlazıyla yaşadı. Ama kadro kalitesi, zarar görmelerini engelledi.

Haberin Devamı


Aliağa sürprizi!
3 kupa, 2 lig maçını kaybeden bir takım olarak çıktı Aliağa, Galatasaray’ın karşısına... Rakip de son 27 lig maçının 26’sını kazanan Galatasaray’dı. Coach Hakan Demir, olumsuz şartlara göre takımını mental olarak iyi hazırlamış ve kazanmaya inandırmış. Özellikle savunmada müthiş bir direnç gösterdiler. 2. Lig seviyesindeki Amerikalı Torey Thomas’ı geç de olsa gönderip, Randelle’ı transfer eden İzmir ekibi, geleceği için doğru bir hamle yaptı. Maçta Galatasaray taraftarının sürekli Aliağa benchini taciz edip yabancı maddeler atması son derece çirkindi. Coach Ergin Ataman da kendi taraftarlarını eleştirdi. Eleştirilmesi gereken bir başka kişi de bence Aliağa’nın Sırp pivotu Petar Popoviç olmalıydı. Nasıl bir ruh halindeydi bilmiyorum ama televizyondan gördüğüm kadarıyla attığı her basket sonrası Galatasaray tribünlerine saçma sapan hareketler yaptı. Bir değil, iki değil, defalarca... Tribünleri bu kadar tahrik etmesine rağmen ne hakemlerden, ne de kendi takım arkadaşlarından en ufak uyarı bile almadı. Popoviç böyle davranmaya devam ederse hem kendi, hem de takımın başını belaya sokabilir...

Haberin Devamı


Trabzon’da eski kafa!
2. hafta sona erdiğinde Trabzon yönetimi, “Coach Hasan Özmeriç’in arkadasındayız” gibi saçma sapan bir açıklama yapmıştı. Ne olmuş yani takım 2 yenilgi aldıysa. Sanki Trabzon yıllardır Birinci Lig’de oynuyor ve şampiyonluklar kazanıyor. 3. hafta sonunda da istifaya zorlandı geçen yıl 8. sıradan aldığı takımı Beko Basketbol Ligi’ne çıkaran, Banvit’in elendiği gruptan Türkiye Kupası finallerine taşıyan Özmeriç... Futbolda senede 5 antrenör değiştiren zihniyetle basketbol şubesi yönetilmez. Bu saatten sonra gelen kuş mu konduracak. En fazla iki yabancı oyuncu değiştirir, 3 yenilgi sonrası onu da gönderirsiniz.

YORUM YAZ