MENÜ

Nvidia'dan süper güç!

Nvidia'nın özel yeni süper bilgisayarı, sürücüsüz otomobillerin önünü tamamen açacak!

Nvidia'dan süper güç!

Nvidia'nın geçen seneki sıvı soğutmalı otomobil bilgisayarı, 150 MacBook Pro ile aynı güçteydi. Firma şimdi daha da güçlendirilmiş Drive PX 2'yi tanıttı.

Haberin Devamı

Drive PX 2, 12 işlemci çekirdeğiyle 8 teraflop'luk işlem gücü sunabilen bir araç içi süper-bilgisayar. Firma, yeni bilgisayarının saniyede 24 trilyon işleme ulaşabildiğini ileri sürüyor. Bu değerler PX 2'yi sürücüsüz giden otomobiller için ideal hale getiriyor.

Nvidia'nın CEO'su Jen-Hsun Huang, Drive PX 2'nin otomobillere yönelik ilk süper bilgisayar olduğunu söylüyor. Peki bu kadar güce neden ihtiyaç var? Huang'a göre bu yetenekli sürücüsüz otomobiller için bir gereklilik. İlk olarak otomobilin "derin öğrenme" alanında becerikli olması gerekiyor. Otomobil, haritaları ve sensörleri ne kadar iyi programlanmış olursa olsun, değişikliklerle hemen başa çıkabilmesi gerekiyor. Derin öğrenme, otomobillerin her türlü beklenmedik senaryolar konusunda kendilerini zamanla eğitmelerine izin verecek.

Haberin Devamı

Huang, bisikletlerin bizlerle aynı yolda seyrettiğini, insanların kurallara bazen uyduğunu, bazense uymadığını, tüm bunların işleri çok karıştırdığını ve zorlaştırdığını söylüyor. Drive PX2 ile Nvidia, geçen seneki vizyonunu katlıyor: Firma, sadece üst seviye oyunlara odaklanmakla yetinmeyip, kendi kendine gidebilen otomobillerin ihtiyaç duyacağı yüksek işlem gücünü karşılamak istiyor.

Resimlerle: İşte Nvidia Titan X!



Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.
YORUM YAZ