MENÜ

Nurullah Sağlam ilk antrenmana çıktı

Mersin İdmanyurdu, yeni teknik direktör Nurullah Sağlam ile ilk antrenmana çıktı.

Nurullah Sağlam ilk antrenmana çıktı

Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu, yeni teknik direktör Nurullah Sağlam ile ilk antrenmana çıktı. Sağlam, Mersin İdmanyurdu'nu bir alt ligdeyken ilk çalıştırdığı dönemi hatırlatarak, "O zaman geçmemiz gereken 16 takım vardı, şimdi 3 takım var. O döneme göre işimiz daha kolay" dedi.

Ligde zor bir dönemden geçen Mersin İdmanyurdu, ikinci yarının ilk antrenmanını Mersin Stadyumu'nda yaptı. Teknik direktör Nurullah Sağlam yönetiminde ilk antrenmanına çıkan kırmızı lacivertli ekip, ısınma koşusu ile çalışmalara başladı. Teknik ağırlıklı çalışmayla antrenmana devam eden oyuncular, dar alanda kısa pas çalışmasının ardından idmanı sonlandırdı. Bu arada devreyi izin alarak ülkelerinde geçiren yabancı oyuncular ise takımdan ayrı ter idmanı yaptı.

Antrenman öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Nurullah Sağlam, Mersin İdmanyurdu'nu bir alt ligdeyken çalıştırdığı dönemine hatırlatarak, "O zaman da mali açıdan çok rahat bir takım değildik. Şimdi de sorunlar var. Ama dün yönetim kurulu ve başkan ile bir araya geldiğimizde, bunu çözme çabası içerisinde olduklarını ve çözebileceklerini ifade ettiler. Dolayısıyla oturduk, konuştuk ve yapılacak işleri tasarlamaya başladık. Tabi o dönemde üstten ikinci sırada yer almaktı amaç, yani 16 takımı geçmekti. Şimdi 3 takımı geçeceğiz ve o başarı sayılacak. İlk geldiğimdeki işim daha zordu, şimdi ona göre daha kolay. Tabi mevcut imkanların buna da elverişli olması lazım" dedi.

Transfer yasağı ve takımdan gönderilen Servet Çetin ve Oktay Delibalta ile ilgili soruları da yanıtlayan Sağlam, şunları söyledi: "Bu konuyu dün yönetim ile görüştük, bugünde konuşacağız. Transfer tahtası açılacak ya da açılmayacak şeklinde iki şık üzerinde çalışılıp ona göre hareket edilecek. Ama büyük ölçüde açılacak gibi. Umut ediyorum böyle olur. Ben Servet Çetin ve Oktay Delibalta ile görüştüm. Şu anda hem onlar açısından hem de kendi adıma net bir karar almadım. Bu akşam ikisi ile ilgili karara varacağız. Gönül ister ki transfer tahtası açılsın ve alabildiğimiz kadar oyuncu alabilelim. Hem benim hem de yönetimin kafasında bununla ilgili düşünülen isimler var. Bir araya gelip hem fikir olduğumuz konularda uzlaşırız diye düşünüyorum. Ama burada esas olan içerideki problemleri çözebilmek, şu anda mevcut oyuncuların kafasını pürüzsüz hale getirebilmek, transferden bile daha önemli."

13 Ocak'ta Ziraat Türkiye Kupası'nda karşılaşacakları Bucaspor maçıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Sağlam, "Şu anda içinde bulunduğumuz durum itibariyle kupa eziyet geliyor. Özellikle önceki alınan sonuçları da hesaba kattığımızda gerçekten eziyet geliyor. Umut ediyorum kazasız belasız geçeriz kupa maçını. Sonuç bizim için çok önemli değil, sadece bir antrenman maçı olarak bakacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ