MENÜ

"Nuri'nin yerini doldurmak çok zor"

Almanya Bundesliga şampiyonu Borussia Dortmund'tan Real Madrid'e transfer olan 22 yaşındaki Nuri Şahin'in yerini Nürnberg'den transfer edilen başka bir Türk futbolcusu İlkay Gündoğan'ın doldurup dolduramayacağı tartışmaları sürüyor.

"Nuri'nin yerini doldurmak çok zor"

İlkay ile Nuri'nin üstün yetenekli futbolcular olduğu belirtilen kıyaslamada, "Her iki futbolcuyu bire bir kıyaslamak hata olur" denildi. İlkay'ı Dortmund'un şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan orta sahanın yıldızı Nuri ile karşılaştırmanın hata olacağını vurgulayan Nürnberg Teknik Direktörü Dieter Hecking, "Nuri orta sahada takımın adeta beyni gibiydi. İlkay'ın, onun gibi olması için baskı altında tutulması iyi olmaz" derken, Dortmund'un spor direktörü Michael Zorc ise "Nuri Şahin'siz bir sisteme artık alışmalıyız. Oyun sistemimizde biraz değişiklik olacak" diye konuştu.

NURİ'NİN YERİNİ ARKADAŞLARIYLA DOLDURACAK

İlkay Gündoğan'ın, Nuri Şahin'in yerini doldururken yanındaki arkadaşlarının yardımına ihtiyacı olduğu vurgulanan haberde, Dortmund antrenörü Jürgen Klopp'un Alman U21 milli futbolcusu İlkay'ın çok yönlü kullanabileceği de kaydedildi. İlkay'ın Nuri'ye göre daha hızlı ve adam eksiltmede önde olduğu belirtilirken, Nuri'nin de oyunu okuma ve futbol zekasının daha yüksek olduğu belirtildi. Tecrübe faktorünün de Nuri'de olduğu belirtilirken, "İlkay, takımdaki arkadaşlarını oyun stiliyle ateşleyebilir, fakat Nuri gibi takımı idare edecek, onları yönlendirebilecek, 90 dakika oynatabilecek bir yönetmen henüz değil" denildi. İlkay'ın, duran top ustası olan Nuri Şahin'in yanına bu konuda yaklaşmasının çok zor olduğu da vurgulandı. Nürnberg'de duran topları takım arkadaşı Mehmet Ekici'ye bırakan İlkay'ın, geçtiğimiz sezon da bazı iyi ve kötü tecrübeler kazandığının altı çizildi. Lise bitirme imtihanlarını başarıyla veren İlkay'ın, geçen sezon yükseldikleri ligde düşme hattında mücadele ile bu sezon geçirdiği sakatlıkla, kendi ayağı üzerinde durmasını öğrendiği ifade edildi.

NURİ'DEN BİLGİ ALDI

Nuri ile İlkay'ın nisan ayında birbirleriyle tanışıp konuştukları ifade edilirken, "İlkay, transfer öncesi Nuri'den Dortmund ile ilgili bazı bilgiler aldı" denildi. Nuri Şahin'in yerinin doldurulmasının çok zor olduğunu belirten İlkay Gündoğan, "Tüm gücümle çalışıp başarılı olmak, takımın vazgeçilmez 11'i içinde yer almak istiyorum. Nürnberg'de de aynı yöntemle başarılı oldum" dedi.

Nuri Şahin de Madrid'te Türkleri ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğini söyleyerek, "Çok çalışıp Real Madrid'te kalıcı olacağım, çok sayıda şampiyonluklar yaşayacağım" diye konuştu.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ