MENÜ

Nuri Real'e onlar...

6 yıl önce Avrupa Şampiyonu olan 17 Yaşaltı Milli Takımımız'dan Nuri Şahin, bugün Real Madrid'in oyuncusu. Bu kadroda forma giyen diğer kahramanların sonu ise hiç de beklendiği gibi değil!

Nuri Real'e onlar...

2005 yılında 17 Yaşaltı Milli Takımımız, İtalya’daki Avrupa Futbol Şampiyonası’nda büyük bir başarıya imzasını atmış ve turnuvanın şampiyonu olmuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin başında olan Abdullah Avcı’nın öğrencileri, final maçında Hollanda’yı şu an Bayern Münih'in 2. takımında oynayan Deniz Yılmaz ve Süper Lig’de Belediye forması giyen Tevfik Köse’nin golleriyle 2-0 yenmişti. Herkesin altın jenerasyon gözüyle baktığı takımda o dönem oynayanlar içinde Nuri Şahin, bugün Real Madrid’in yolunu tuttu. Ya diğerleri... İşte ‘geleceğimiz’ dediğimiz bu takımın iskeletini de, Galatasaray’ın altyapısından gelenler oluşturuyordu.

Haberin Devamı

Galatasaray’da sadece Aydın!

Finalde Sarı-Kırmızılılar’dan gelen 4 isim Serdar, Erkan, Harun ve Özgürcan ilk 11’de, Muhammed ve Aydın Yılmaz da yedek kulübesindeydi. Şimdiye baktığımızda ise Serdar Gümüşhane’de, Erkan Pursaklar’da, Harun Darıca Gençlerbirliği’nde, Özgürcan Adanaspor’da, Muhammed Sivas’ta, sadece Aydın Yılmaz hâlâ Galatasaray’da oynuyor. Bunun yanı sıra şimdi Fenerbahçe’de olan Caner Erkin ve Trabzonspor’un kalesini koruyan Onur Recep Kıvrak da, bu takımda yer alıp, yükseliş gösteren isimler arasında bulunuyor.

Volkan’ın takımı yok

Finalde kaleyi teslim ettiğimiz Fenerbahçe ve Kayserispor’da oynamış Volkan Babacan’ın ise takımı yok. O da gelecek sezon için kariyerini sürdürebileceği bir kulüp aramakla meşgul. Yani sonuç olarak altyapıya verdiğimiz önem, 2005’te bizi sevince boğan Milli Takımımız’daki oyuncuların haline bakılınca, çok daha iyi anlaşılıyor.

Haberin Devamı

Raşit Altun

YORUM YAZ