MENÜ

Nonda da 6 Aslan da!

Kasımpaşa maçındaki hat-trick sonrası formayı kapan Kongolu yıldız ligde 6. kez ağları sarstı ancak Cim Bom'un galibiyet sayısı 6'da kalınca, golün getirisi sadece 1 puan oldu.

Nonda da 6 Aslan da!

Frank Rijkaard yönetimindeki Galatasaray’da “ikinci adam” haline gelen Shabani Nonda, dün gece şeytanın bacağını kırdı. Lig başından bu yana Turkcell Süper Lig maçlarına yedek başlayan ve genelde Milan Baros’un yerine oyuna giren Demokratik Kongolu futbolcu, bu kez ilk 11’deydi. Geçen hafta oynanan Kasımpaşa maçında her zaman olduğu gibi oyuna sonradan giren ve attığı üç golle galibiyetin en önemli mimarı olan siyahi yıldız, hafta içindeki hırslı çalışmasının karşılığını formayı giyerek aldı. Eskişehir savunması arasında çok fazla mücadele etmesine rağmen yeteri kadar pozisyona giremeyen Nonda, 38. dakikada bulduğu fırsatı iyi değerlendirdi ve rakip savunmanın hatasını golle cezalandırdı.

Haberin Devamı

74’te yerini Baros’a bıraktı
İkinci yarıda konuk takım, 1-1’i bulduktan sonra savunmaya daha fazla önem verince boş alan bulmakta zorlanan golcü futbolcu, 74. dakikada Milan Baros’la yer değiştirdi. Nonda, Eskişehir mücadelesiyle birlikte sahada toplam 170 dakika kalmasına rağmen, gol krallığındaki yerini de korudu. Kasımpaşa mücadelesindeki hat-trickle toplam gol sayısını 5’e çıkaran Nonda, dün geceki vuruşuyla da 7. hafta sonunda 6. golüne ulaşmış oldu. Ancak siyahi santrforun golü önceki haftalardaki gibi üç puanı getirmedi. Sarı-Kırmızılılar maçı çeviremeyince bir puanla yetindi ve galibiyet sayısı altıda kaldı.

YORUM YAZ