MENÜ

Nonda, 4 takıma bedel goller onda!

Baros'un yedeği olmasına rağmen Süper Lig'de forma giydiği 7 maçta 7 gol atan Nonda, bu müthiş performansıyla tek başına Beşiktaş, Kasımpaşaspor, Sivasspor ve Denizlispor'la yarışıyor!

Nonda, 4 takıma bedel goller onda!

Süper Lig’e Shabani Nonda damgası... Frank Rijkaard’ın tek santrforlu sisteminde Milan Baros’un yedeği olan ve Çek futbolcuyla birlikte hiç oynamayan Kongolu futbolcu, buna karşın Süper Lig’de forma giydiği 7 maçta 7 gol kaydetti. Nonda’nın bu performansını ligdeki birçok takım gıptayla takip ediyor. Ligden düşürülen ve tüm maçlarında hükmen mağlup sayılan Ankaraspor’a karşı oynayan takımlardan 3’er gol çıkarıldığında, attıkları toplam gol sayısı, Nonda’nın tek başına attıklarıyla hemen hemen denk düşüyor. Çünkü bu durumda Beşiktaş’ın 8, Kasımpaşa’nın 8, Sivasspor’un 9, Denizlispor’un da 6 gol bulduğu görülüyor. Ligde tek başına 7 gol kaydeden Nonda’nın Avrupa’daki performansı da eklendiğinde, göz kamaştırıcı bir tablo ortaya çıkıyor.

Satış listesinde 1 numaraydı!
Ön eleme turları da dahil olmak üzere Avrupa Ligi’nde 5 maça çıkan Nonda, rakip filelere 6 gol gönderdi. Şampiyonlar Ligi’nde daha güçlü takımlarla mücadele eden Beşiktaş’ın gol sayısı ise sadece 1. Böylece deneyimli yıldız, Siyah-Beyazlı ekibi geride bırakıyor. Oysa Nonda, daha sezon başına kadar gönderilecek oyuncular listesinde ilk sırada yer alıyordu. 2007-2008 sezonundaki son Fenerbahçe derbisinde Edu ile Volkan’ın anlaşmazlığından yararlanıp kafayla attığı golle bir anlamda şampiyonluğu ilan eden, geçen sezon ise tel tel dökülen Kongolu, Galatasaray’da daha büyük işler yapacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ