MENÜ

Nobre A.Gücü'ne patladı: 1-2

28 yıllık hasrete son veren Mersin İdman Yurdu, Süper Lig'e 3 puanla 'merhaba' dedi. Çok şık iki gol atan yeni transfer Mert Nobre, Kırmızı-Lacivertliler'e zaferi getirdi.

Nobre A.Gücü'ne patladı: 1-2

Genel kurulun yok sayılmasından sonra yaşanan yönetim krizi nedeniyle dağılma noktasına gelen Ankaragücü, kaybettiği çok sayıda futbolcunun ardından sahaya yine de iyi sayılabilecek bir kadro ile çıktı. Ama şurası da maç içerisinde görüldü ki, Ankaragücü futbolcuları henüz ne bu maça, ne de lige hazırlar. Yaşanan süreç, Başkent takımında oyuncuların futbol oynama arzusunu da köreltmiş. Aynı zamanda fiziksel eksiklik de maçın ilerleyen bölümünde göze çarptı. Ankaragücü maça seyircisinin de desteği ile tempolu başlamak istedi. 9’da Mersin defasının ofsayt diye duraklamasından yararlanan Ergin Keleş, kaleci ile karşı karşıya kaldı, vuruşu direkten geri geldi. Mersin İdman Yurdu, lig tecrübesi üst seviyede olan oyunculardan kurulu kadrosuyla kısa sürede maçı dengeledi. Özellikle Ozowko, iyi kullandığı sağ kanattan sürüklediği ataklarla kısa sürede Ankaragücü’nün defans dengesini bozdu. 31’de bu oyuncunun başlattığı atakta Ankaragücü kalecisi Özden topu kalesini de boşaltıp yanlış yere yumruklayınca tehlike daha da büyüdü. Mersin oyuncuları yerde kalan kaleciye rağmen topu filelere gönderemedi. 35’te Mersin atağında, Özden topu son anda Nobre’nin ayaklarından aldı. 43’te Mert Nobre’nin pasına Ozokwo vuruşu, son anda defansa çarpınca filelere gitmedi. Ancak Mersin, ikinci yarıya çok farklı başladı.

Haberin Devamı

Serdar’dan müthiş frikik

48’de Ozokwo, çok iyi kullandığı sağ çizgiden ortaladı. Nobre altı pas üzerinden yere doğru yaptığı kafa vuruşu ile deplasmanda takımını öne geçirdi: 0-1. 56’da Nobre, orta alandan atılan topu bu kez yarım voleyle filelere gönderdi: 0-2. Fizik gücü eksik olan Ankaragücü’nü oyunda tutabilmek adına Ziya Doğan erken oyuncu değişikliklerine gitti. Tısdell takımı biraz hareketlendirdi. 75’de oyuna giren Serdar Özkan, 85’de nefis bir frikik golü attı: 1-2. Son bölümdeki ataklar sonuç vermeyince Ankaragücü sahadan puansız, ligin yeni takımı ise 3 puanla ayrıldı.

MAÇTAN NOTLAR

- Mersin İdman Yurdu ile Ankaragücü’nün sezon öncesinde yaptığı hazırlık maçını Başkent ekibi 4-0’lık skorla kazanmıştı. Ancak o maçta gol atan Sestak, Vittek, Fatih Tekke ve Hürriyet dörtlüsünden, sadece kaptan Hürriyet dün sahadaydı. Diğer üç isim ise transfer döneminde Süper Lig ekiplerinin yolunu tuttu.

Haberin Devamı

- Son olarak 1982-1983 sezonunda Süper Lig’de yer alan Mersin İdman Yurdu’nda 28 yıl hasret dün bitti. Tam 10 bin 303 gün sonra Süper Lig maçına çıkan Kırmızı-Lacivertliler, 1982-83 sezonun son haftasında Samsunspor’u 1-0’lik skorla mağlup etmişti.

- Ankaragücü Başkanı Cengiz Topel Yıldırım, eski kulüp başkanlarının tamamını ilk maça çağırmasına rağmen, sadece Osman Kolsuz karşılaşmaya geldi.

- Mert Nobre, en son geçtiğimiz sezonun 18. haftasında Beşiktaş formasıyla Bucaspor ağlarını sarsmıştı. Yıldız futbolcu dün yeni takımıyla çıttığı ilk resmi maçta rakip fileleri iki kez sarstı.

Hocalar ne dedi?

Ziya Doğan: Ankaragücü’nün çiçeği burnunda teknik direktörü, istenen futbolu ortaya koymak için zamana ihtiyaçları olduğunu söyledi. Pek çok oyuncunun idman eksiğinin bulunduğunu belirten tecrübeli çalıştırıcı, “Bir anlamda her şeye yeniden başlıyoruz. Bu süreci en kısa zamanda atlatmalıyız. Ankaragücü önemli bir kulüp, bu krizden mutlaka çıkacaktır” ifadesini kullandı.

Nurullah Sağlam: Mersin İdman Yurdu’nun başarılı hocası, Süper Lig’e 3 puanla başladıkları için mutlu olduklarını belirtti. Nurullah Sağlam, “28 yıllık aranın ardından, galibiyetle dönüş yapmak güzel. Rakibimiz eksiklerine rağmen iyi oynadı. Ama 3 puanı almayı başardık. Oyuncularımı kutluyorum. Tabii ki sevinçliyiz. Ancak bu galibiyetin sevincini hemen yaşayıp, önümüze bakmalıyız” dedi.

Haberin Devamı



Besim Güçtenkorkmaz

YORUM YAZ