MENÜ

Nilüfer Belediyespor - Eczacıbaşı maç sonucu: 2-3

VESTEL Venüs Sultan Ligi’nde, tehlikeli bölgeden çıkmak isteyen Nilüfer Belediyespor, şampiyonluk adaylarından Eczacıbaşı ile karşı karşıya geldi. Maç öncesi İstanbul’da terör saldırısında yaşamını yitirenler için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. İki takımda maça siyah kurdale takarak çıktılar. Eczacıbaşı 2-0 geriye düştüğü mücadeleyi 3-2 kazandı.

Nilüfer Belediyespor - Eczacıbaşı maç sonucu: 2-3

İlk sete iyi başlayan Nilüfer Belediyespor, hücumda Iryna ve Tetyana ile bulduğu sayılarla araya açtı. Eczacıbaşı’nda Larson’un oyuna girmesiyle ara kapandı. Neslihan’ın smaçlarıyla son bölümü 23-21 girildi. Nilüfer Belediyespor, Ceyda’nın etkili servisleriyle seti 26-24 kazandı.

İkinci sete iyi başlayan Eczacıbaşı oldu ve arayı açtı. Ancak Nilüfer Ceyda, Tatyana ve Iryna’nın sayılarıyla farkı kapadı. Eczacıbaşı 17-19 önde iken libero Dilara ile çarpışan Ceyda’nın bileği burkulunca gözyaşlarıyla sahayı terk etti. Tetyana, servisiyleriyle seti Nilüfer Belediyesi’ne kazandırdı: 26-24.

Üçüncü sete iyi başlayan Eczacıbaşı bu kez daha yapmadı. Hücum silahlarını iyi kullanan İstanbul temsilcisi sürekli önde götürdüğü seti 25-15 kazandı.

Dördüncü set karşılıklı sayılarla geçti. Thaisa etkili bloklarıyla Nilüfer’in hücumlarını kırmayı başardı: 9-14 İkinci teknik mola sonrası Nilüfer Belediyesi farkı eritmeyi başardı: 16-17 Kosheleva, hem bloklarda, hem de hücumlarda üretken olunca son bölüme Eczacıbaşı 16-20 önde girdi. İstanbul temsilcisi seti 25-19 kazanınca setler 2-2 oldu.

Tie-break setine iyi başlayan Eczacıbaşı 4 sayılık üstünlük yakaladı: 5-9 Nilay’ın etkili servisleriyle arayı açan (7-12) Eczacıbaşı seti 15-10 maçı ise 3-2 kazandı.

Cemal EKENTOK/ BURSA (DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ