MENÜ

Nielsen hayatını kaybetti

Danimarka Milli Takımı'nı 1992 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda zafere taşıyan teknik direktör Richard Möller Nielsen, 76 yaşında vefat etti.

Nielsen hayatını kaybetti

Danimarka Milli Futbol Takımı’nı 1992 yılında İsveç’te düzenlenen turnuvada Avrupa şampiyonu yapan teknik direktör Richard Möller Nielsen hayatını kaybetti.
Geçen yıl temmuz ayında beyin tümörü teşhisi konan 76 yaşındaki Nielsen, tedavi gördüğü Odense Üniversitesi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Eleme grubunda Yugoslavya’nın ardından ikinci sırada kalarak İsveç bileti alamayan Danimarka, turnuvadan 10 gün önce UEFA’nın Yugoslavya’yı ihraç etmesiyle Avrupa Şampiyonası’na dahil olmuştu. Nielsen yönetiminde, aralarında Brian Laudrup ve Peter Schmeichel gibi önemli futbolcuların yer aldığı isimler, tatilden dönerek Danimarka’yı 1992 Avrupa Şampiyonası’nda zafere taşımıştı. Danimarka finalde, 1990 Dünya Kupası galibi Almanya’yı Jensen ve Vilfort’un golleriyle 2-0 yenmeyi başarmıştı.

Nielsen, Danimarka Milli Takımı’nda 6 yıl görev yaptıktan sonra Finlandiya ve İsrail’i de çalıştırmıştı.

Danimarka’nın 1992 yılındaki turnuvada kalesini koruyan ve oynadığı döneme damgasını vuran kalecilerden Peter Schmeichel ise kişisel twitter hesabından Nielsen’i anarak, "İlham kaynağı bir öğretmen ve bir arkadaş. Huzur içinde yat Nielsen" paylaşımında bulundu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ