MENÜ

Nice yaşlara Curry!

Golden State Warriors, New Orlians Pelicans’ı 125-107 mağlup ederek NBA’de 66 maçının 60’ını kazanan ilk takım oldu. Warriors’ın fırtına çocuğu Curry ise 28. yaş gününde Pelicans potasına 27 sayı bırakarak haftanın en iyi oyuncusu seçildi.

Nice yaşlara Curry!

Amerikan Basketbol Ligi’nde (NBA) Golden State Warriors fırtınası dinmek bilmiyor. Sahasında ağırladığı New Orleans Pelicans’ı 125-107 yenen lig lideri, 95-96 sezonunda 72 maç kazanarak normal sezonda en fazla galibiyet rekorunu elinde bulunduran Chicago Bulls’a bir adım daha yaklaştı. İç sahadaki en uzun galibiyet serisi rekorunu 49 maça çıkaran Warriors ayrıca ilk 66 mücadelenin 60’ını kazanan ilk NBA takımı oldu.

Hediyeyi Curry verdi

Warriors’ta 28. yaş gününü kutlayan All-Star yıldız Stephen Curry, maçı 27 sayı, 5 ribaunt, 5 asistle tamamladı ve takımının en skorer oyuncusu oldu. Takımın bir diğer yıldızı Klay Thompson 18 sayı, Draymond Green ise 14 sayı, 12 ribauntla galibiyette önemli rol oynadı. Üst üste 4. yenilgisini alan Pelicans’ta Anthony Davis’in 22 sayı, 12 ribaunt, Toney Douglas’ın 22 sayı, 8 asist, 5 ribaunt ve yedek oyuncu Ryan Anderson’ın 19 sayısı mağlubiyeti önleyemedi.

30.5 sayı ortalaması

Pelicans potasına 27 sayı bırakan Curry, aynı zamanda Carlotte Hornets’ten Kemba Walker ile birlikte haftanın oyuncusu olmayı başardı. Warriors’ın 4 maçta 4 galibiyet aldığı haftayı 30.5 sayı, 5.8 ribaunt ve 2.5 top çalmayla tamamlayan yıldız oyuncu, Batı Konferansı’nın en iyilerinden oldu.

Obama: Curry’i izlemek, Jordan’dan keyifli

Barrack Obama, Golden State’in yıldızı Stephen Curry ile ilgili övgü dolu sözler sarfetti. NBA’de Curry’ye şut anlamında sadece Kyle Korver’in rakip olabileceğini söyleyen başkan, “Curry gördüğüm en iyi şutör. Onu izlerken Jordan’dan bu yana ilk kez keyif aldığımın farkına vardım. Hatta Curry’i izlemek Jordan’ı izlemekten daha keyifli. Böyle oyuncular çok zor yetişiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ