MENÜ

Nexus'a veda sinyali!

Bir süredir Google'ın en önemli Nexus ortaklarından biri olan LG, görünüşe göre "artık yeter" diyor!

Nexus'a veda sinyali!

Mobil cihaz pazarının önemli isimlerinden LG, Google'ın Nexus programına ara vereceğini duyurdu. Koreli firmanın sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre LG'nin planları arasında Google'ın Nexus 5 ya da Nexus 5X modellerinin devamını getirmek yer almıyor. MWC'deki bir etkinlikte konuşan LG yetkilisi, "firmanın artık kendi markasına odaklanması gerektiğini" belirtti.

Haberin Devamı

Bu kararın, firmanın kaynaklarını yeni amiral gemisi LG G5'in tanıtımına ayırmaya başlamasıyla birlikte alması da özellikle dikkat çekici. Samsung'un büyük tanıtımından saatler önce görücüye çıkartılan modüler telefonla birlikte firmanın, G5'in Samsung'un Galaxy S7 modeline önemli bir alternatif olmasını hedeflediğini söyleyebiliriz.

Firmanın bu kararı ayrıca bir Nexus telefon inşa etmenin artıları olduğu kadar eksileri olduğunu da akıllara getiriyor. Google gibi bir teknoloji deviyle işbirliği yapıp bu doğrultuda bir amiral gemisi üretmek Android'in en yeni sürümünü en hızlı biçimde almayı sağlasa da, Google'ın birlikte çalıştığı cihaz üreticilerini bu projeler bağlamında gölgede bıraktığı da bir gerçek.

Haberin Devamı

Diğer yandan LG, yılın ikinci yarısında LG Watch Urbane LTE 2nd Edition'ı geri getirmeyi ve henüz detay vermediği ikinci bir akıllı saat modelini tanıtacağını da duyurdu.

Resimlerle: Dünden bugüne Nexus'lar!



Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.
YORUM YAZ