MENÜ

Newcastle United'ın satın alınması Premier Lig'de Suudi-Katar mücadelesi başlattı

Newcastle United'un Suudi liderliğindeki bir konsorsiyum tarafından satın alınmak istenmesine bir başka Arap ülkesinden tepki geldi. Katar merkezli Beinsports anlaşmaya karşı çıkıyor!

Newcastle United'ın satın alınması Premier Lig'de Suudi-Katar mücadelesi başlattı

Premier Lig'in denizaşırı en büyük TV haklarına sahip kanalı Beinsports, Newcastle United'ın Suudi liderliğindeki bir konsrosiyum tarafından satın alınmasının durdurulmasını istedi.

Haberin Devamı

Bilindiği üzere Suudilerin arkasında olduğu ve Prens Muhammed bin Salman tarafından kontrol edilen "Kamu Yatırım Fonu", Newcastle United'ın sahibi Mike Ashley'le kulübün satın alınması konusunda anlaşmıştı.

"Anlaşmayı durdurun"

The Times'ta yer alan habere göre beIN Sports, Premier Lig'e ve 20 kulübe satın almayı engellemek için çağrıda bulundu, hatta mektup gönderdi. Katarlılar, Suudilerin Premier Lig'e dahil olmasının ligin kalitesini uzun dönemde düşüreceğini belirtirlerken ayrıca, Suudi Arabistan devlet yayın sağlayıcısı Arabsat'a Premier Lig tarafından açılan davaların da sonuçsuz kaldığı vurgulandı.

Haberin Devamı

Beinsports'un kulüplere gönderdiği mektupta şu ifadeler yer aldı:

Premier Lig oluşumunun uzun süreli ortaklarından olarak bu kararı alırken çok dikkatli olmanız konusunda sizleri uyarıyoruz.

Dünyanın en büyük korsan yayın portalı olan beoutQ isimli platformun sahibi Suudi Arabistan. Bu şekilde birçok illegal kazanç yollarına giden bir oluşumu Premier Lig gibi bir markaya almanız bu markaya büyük zarar verecektir.

beIN SPORTS olarak Premier Lig'in uluslararası yayınları için 3 yılda 500 milyon pound'dan fazla katkımız var. Bu denli önemli bir kararda bizim de görüşümüze önem verileceğini düşünüyoruz.

YORUM YAZ