MENÜ

Netflix ve YouTube'un ardından Facebook ve Instagram da video kalitesini düşürüyor

Facebook, koronavirüs salgınından dolayı evden çalışmaya yönelen insanların ağlarda tıkanmaya neden olmaması için Instagram ve Facebook videolarındaki kaliteyi düşüreceğini duyurdu. Bu açıklama öncesinde Netflix ve YouTube da aynı kararı alıp insanların mağdur olmamasını sağlamışlardı. Bu önlemler özellikle internet ağlarıan çok baskı yapmaması konusunda oldukça işe yaradığı gözlendi.

Netflix ve YouTube'un ardından Facebook ve Instagram da video kalitesini düşürüyor

Corona virüs nedeniyle birçok kişinin evden çalışmaya başladığından beri internette oluşması muhtemel tıkanmayı hafifletme çağrısı yapan Avrupa Birliği’ne yanıt veren ABD’li teknoloji devi Facebook, platformlarında video akış kalitesini azaltacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği endüstri sorumlusu Thierry Breton, okulların kapanmasının ardından evlerinden uzaktan eğitime geçen çocuklar için band aralığını serbest bırakma çağrısı yapmıştı.

Şimdiye kadar Avrupa telekomünikasyon operatörlerinin şu anki veri trafik akışıyla baş edebildiklerini açıklasa da birçok insanın evden çalışmaya geçtiğinden dolayı ağlarda tıkanma olma ihtimalinden endişeleniliyor.

Daha önce online dizi ve film platformu Netflix, Avrupa’daki kullanıcılarına sunduğunu yayın hızında yüzde 25’lik bir yavaşlatmaya gideceğini açıklamıştı.

YouTube da sadece birkaç kez kullanım konusunda zirveyi gördüklerini ancak yine de ‘sistem üzerindeki genel baskıyı azaltmak’ için akış kalitesini düşüreceklerini duyurmuştu.

YORUM YAZ