MENÜ

Nenad Markovic: "Her şeyi son çeyreğe bıraktık"

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 23. hafta maçında konuk ettiği Anadolu Efes'e 66-65 mağlup olan Gaziantep Basketbol'un başantrenörü Nenad Markovic, zoru başardıklarını belirtti.

Nenad Markovic: "Her şeyi son çeyreğe bıraktık"

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 23. hafta maçında konuk ettiği Anadolu Efes'e 66-65 mağlup olan Gaziantep Basketbol'un başantrenörü Nenad Markovic, maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Markovic zoru başardıklarını belirterek, "Maçın bir anında kazanamayacağız gibi göründü ama maçı 2 sayılık serbest atışa kadar getirdik. Bu maç içerisinde çok zor gibi görünüyordu. Anadolu Efes kadar tecrübeli oyuncuları bulunan ve birçok şampiyonluk elde etmiş bir takıma karşı bütün maçı son periyottaki gibi oynamamız gerekiyordu. Bence maçı ilk yarıda kaybettik. Ne yazıkki fark 15 olana kadar son periyottaki gibi savunma yapmamız ve hücumda bu şekilde top çevirmemiz gerektiğini anlayamadık. Her şeyi son çeyreğe bıraktık." ifadelerini kullandı.

Karşılaşmanın ilk 2 çeyreğinde 2 faul yaptıklarını ifade eden Markovic, şunları söyledi:

"Bu kabul edilemez bir durumdu. Bu bizim aslında ne kadar çok yumuşak savunma yaptığımızı gösterir. Bu tarz takımlara karşı yumuşak savunma yaparak olmuyor. Sadece bir iki oyuncunun katkısıyla değil de tüm oyuncuların katkısıyla başarabiliriz. Topu çok iyi çevirmeliyiz, çok iyi savunma yapmalıyız. Bunu yapamayınca da maalesef mağlubiyet kaçınılmaz oluyor. Benim hayal kırıklıklarım maçı kaybettiğimiz için değil, ilk yarıdaki çok kötü oyunumuzdan dolayıdır. Ancak maçı geri çevirdikleri için kendi oyuncularımla gurur duyuyorum. Bu eforu sağladık ve çok büyük bir karakter gösterdik."

YORUM YAZ