MENÜ

Neil Lennon'a saldırı

İskoçya Premier League takımlarından Celtic'in menajeri Neill Lennon'a, takımının ligde dün akşam deplasmanda Hearts ile yaptığı maç sırasında taraftar saldırdı.

Neil Lennon'a saldırı

İskoçya Premier League takımlarından Celtic’in menajeri Neill Lennon’a, takımının ligde dün akşam deplasmanda Hearts ile yaptığı maç sırasında taraftar saldırdı.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde kapatan Celtic’in, 49. dakikada Hooper’ın golüyle farkı ikiye çıkarmasının hemen ardından sahaya giren bir taraftar 39 yaşındaki Lennon’a saldırdı. Polis ve sahadaki güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle saldırgan gözaltına altına alındı.
Lennon’ın yara almadığı saldırıya başta İskoçya Futbol Federasyonu olmak üzere çeşitli kişi ve kurumlardan sert tepki geldi.

İrlanda Cumhuriyetçi Ordusu’nun (IRA) tehditlerinden dolayı 2002 yılında Kuzey İrlanda Milli Takımı’nda oynamaktan vazgeçen Lennon, 2008 yılında da iki taraftarın saldırısına uğramıştı.
Geçen ay da Kuzey İrlanda doğumlu Katolik Neill Lennon ve iki Celticli taraftara bombalı paket gönderildiği açıklanmış, olayla ilgili soruşturma başlatan İskoç polisi, paketlerin "öldürmek ya da sakatlamak" amacıyla gönderildiğini bildirmişti.

Haberin Devamı

İskoç Ligi’nde 42 kez şampiyonluğa ulaşan Celtic’i, ağırlıklı olarak Katolik taraftarlar desteklerken, 53 kez şampiyon olan ezeli rakibi Rangers’a ise çoğunluğu Protestan olan taraftarlar destek veriyor.
İskoçya Premier League’de bitime bir hafta kala Rangers 90 puanla lider durumda bulunurken, Celtic ise 89 puanla ikinci sırada yer alıyor.

AA

YORUM YAZ