MENÜ

Ne yaptın Kaf Kaf!

Pınar Karşıyaka, ikinci yarının başında tam 17 sayı öne geçtiği Avrupa Challange Kupası finalinde, Rus ekibi Krasnye Samara'ya yenildi. Müthiş taraftar desteğine rağmen Yeşil-Kırmızılılar, 1 sayıyla şampiyonluğu rakibine kaptırdı.

Ne yaptın Kaf Kaf!

EuroChallenge Kupası’nda rüya gibi başlayan sezon, dramatik bir sonra bitti Pınar Karşıyaka için. Rus ekibi Samara’yı evinde ağırlayan Pınar Karşıyaka, 17 sayı öne geçtiği maçta üstünlüğünü koruyamadı ve finali 77-76 kaybedip şampiyonluk oldu. Maça kötü başlayan Karşıyaka çok top kaybı yaparken, Samara Simmons’un üçlükleri ile 11-8 öne geçti. Ama Dixon ve Aminu ile etkili olan Kaf Kaf, ilk çeyreği 20-17 önde tamamladı. 13. dakika 27-27 berabere geçildikten sonra Can Maxim’in yanı sıra Ümit ve Dixon’la da üçlükler bulan Karşıyaka, 15’te 39-28 öne geçip devreyi de 46-34 galip bitirdi.

Su kaderi değiştirdi!

2. yarının hemen başında Thomas’ın basketleriyle fark 17’ye kadar çıktı: 53-36. Bu anda sahaya atılan su oyunun durmasına neden oldu. Hücum ritmini kaybeden Karşıyaka, kalan 8.5 dakika hiç basket atamadı. Sadece 2 serbest atış bulan İzmir ekibi rakibine yakalandı, 3. periyot 55-54 sona erdi. Dördüncü periyotta büyük çekişme yaşandı. Can ve Dixon’la 63-56 öne geçmesine rağmen, hayatının maçını oynayan Dejuan Collins üst üste inanılmaz zor üçlükler atarken, Wilson’un serbest atışıyla son anlara 76-77 girildi. Son hücumu Diebler ile kullanamayan Karşıyaka maçı ve şampiyonluğu kaybetti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ