MENÜ

Nazmiye'ye merdiven engeli

2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda, kadınlar 40 kiloda dünya ve paralimpik rekoru kırarak altın madalya kazanan milli halterci Nazmiye Muslu, Antalya Okullararası Halter Şampiyonası'nı izlemek için geldiği okuldaki spor salonunun girişinde engelli rampası olmaması nedeniyle zor anlar yaşadı.

Nazmiye'ye merdiven engeli

Muslu, Rusya’nın Moskova şehrinde 21 Mayıs’ta düzenlenecek Bedensel Engelli Avrupa Halter Şampiyonası’na hazırlık amacıyla yaklaşık 20 günden bu yana çalışmalarını Antalya’da sürdürüyor.

Haberin Devamı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce düzenlenen Okullararası Halter Şampiyonası’nı izlemek ve öğrencilere destek vermek amacıyla müsabakaların yapıldığı Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonu’na giden Muslu, salon girişinde engelli rampası bulunmadığını gördü. Muslu’nun tekerlekli sandalyesi, antrenörü Semih Ceylan tarafından çekilerek 7 basamaklı merdivenlerden güçlükle çıkarıldı.

Daha sonra salona giren Muslu, öğrencilerin müsabakaları izledi.
Muslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir sporcu değil engelli olarak konuştuğunu ifade ederek, birinin yardımı olmadan okula giremediğini, buna bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Merdivenlerde engelli rampası olmamasına tepki gösteren Muslu, "Bunları yıllardır söylüyorum. Ama kimsenin kulağına gitmiyor, önce bu yerlerde engelli rampası yapılsın. Spor salonlarında engelli platformu ve engelli rampası istiyoruz. Her sağlam bir engelli adayıdır" dedi.

Haberin Devamı

Muslu, çalışmalarının iyi gittiğini, hedefinin olimpiyatlarda ağırlığının 3 katını kaldırmak olduğunu ifade etti.
Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonu’nda yapılan Okullararası Halter Şampiyonası’na 40 öğrenci katılıyor.

AA

YORUM YAZ