MENÜ

Nasıl geçer 360 dakika?

PFDK, Fenerbahçe derbisinde kırmızı kart gören yıldız futbolcuya 5 maç men cezası verdi. Trabzon karşısında ilk cezasını çeken tecrübeli oyuncu, 4 karşılaşmada daha olmayacak. Mehmet Demirkol ve Cem Dizdar’a sorduk: Nasıl geçer 360 dakika?

Nasıl geçer 360 dakika?

İki maçta aranır (Mehmet Demirkol)

Q7’SiZ 4 MAÇ Quaresma, Beşiktaş’ın geniş alanda hücum ederek rakip savunmayı açma konusunda olmazsa olmazı. Topu rakip yarı sahada tutmak için de ona ihtiyaç var. Oğuzhan ve Tolgay, 10 numara oynamak istemedikleri için Beşiktaş, Quaresma’sız direkt oynayan bir takıma dönüşüyor. Trabzonspor maçında mecburiyetten de olsa uzun süre sonra ilk kez merkezden iyi gelen bir takım oldular. Bu umut verici. Ancak Gençlerbirliği ve Başakşehir maçlarında bundan fazlası gerekebilir. Şenol Güneş özellikle iç sahada Lens’in yerine bir oyuncu bulmalı.

Sadece Başakşehir (Cem Dizdar)

Kuşkusuz ki Quaresma’nın yokluğu Beşiktaş için önemli. Ancak önümüzdeki 4 maç içerisinde yokluğu aranacak tek karşılaşma Başakşehir gibi görünüyor. Bu maçta Quaresma olsa da oyun dengede gideceği için buradaki yokluğunu da denklem dışında tutabiliriz. Q7 ve benzeri oyuncuların takımlarına faydalarından çok zararları üzerine düşünmek, daha doğru olur. Kulüplerin bu tür davranışlara meyleden oyuncularına, PFDK’dan önce ceza vermesi futbol kültürünün gelişmesi açısından olmazsa olmazlar arasındadır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ