MENÜ

Nascar şampiyonu Stewart rakibine çarparak ölümüne sebep oldu

Nascar Sprint Kupası lideri ve takım sahibi Tony Stewart, önceki gece Canandaigua Motorsports Park'ta gerçekleştirilen bir sprint yarışı sırasında ölümcül bir kazaya karıştı.

Nascar şampiyonu Stewart rakibine çarparak ölümüne sebep oldu

Üç kez dünya şampiyonu yarış içinde 20 yaşındaki Kewin Ward Jr ile temas yaşarken, Ward'ın aracı spin atıp yarışa veda etmişti.

Haberin Devamı

Spinin ardından pist ortasına koşan ve el hareketleriyle Stewart'ın aracına doğru giderek tepkisini ifade etmeye çalışan Ward, Stewart'ın aracının kendisine çarpmasıyla pist kenarına uçtu.

Ontario Eyalet Polisi'nin raporuna göre olay şu şekilde gerçekleşti.

"Spin atan araın pilotu aracından ayrılarak pist ortasına doğru yürüdü."

"Yarışçı pistin ortasına doğru ilerlemeyi sürdürürken, iki yarış aracı da pistin ortasında ilerliyordu. İlk araç pilota çarpmamak için dışarı açılırken, Tony Stewart yönetimindeki ikinci araç, araç dışındaki pilota çarptı."

"Pilota ilk tıbbi müdahale pist içinde gerçekleştirilirken, derhal FF Thompson Hastanesine nakledildi. Yerel saatle 11:15'te ise tıbbi ölümünün gerçekleştirildiği haberi alındı."

Haberin Devamı

"Bu noktada Bay Stewart da süren soruşturmaya yardımcı oluyor."

Stewart'ın Stewart-Haas takımından gelen açıklama ise şu şekilde.

"Bu gece Tony Stewart'ın da katıldığı Sprint yarışında çok trajik bir olay yaşandı. Tony yara almadı ancak rakibi hayatını kaybetti."

"Bütün düşünce ve dualarımız ailesi ve arkadaşlarıyladır. Tüm detayları bir araya getirmek için çalışmalarımız sürüyor. Bu zor zamanda göstermiş olduğunuz anlayıştan dolayı teşekkür ederiz."

(turkiyef1)

YORUM YAZ