MENÜ

Napoli'den Galatasaray'a Muslera kıyağı

Hakeme fiili müdahalede bulunup kırmızı kart gördüğü için Süper Kupa finali öncesi ceza alması gündeme gelen Muslera için Napoli devreye girdi. Hakemle görüşen yöneticiler, “Dostlarımızı biz davet ettik. Bizim yüzümüzden ceza almasınlar” diyerek olayı rapora yazdırmadı.

Napoli'den Galatasaray'a Muslera kıyağı

Galatasaray ile Napoli arasında oynanan özel maçta, Sarı-Kırmızılı ekipten Dany ve Muslera kırmızı görmüştü. Cim Bom maçı 3-1 kaybederken, hakem Mariani Aprilia’nın raporu merak konusu haline gelmişti. Zira TFF’nin disiplin talimatlarında, “Özel müsabakalardaki disiplin ihlalleri nedeniyle müsabakadan men veya hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılan futbolcular ve diğer kişiler hakkında bu ceza resmi müsabakalarda infaz edilir” maddesi var. Galatasaray’ın bir sonraki resmi maçı 11 Ağustos’ta Fenerbahçe ile Süper Kupa finalinde oynanacağı için gözler hazırlanacak rapora çevrildi. Dany, oyun içi müdahalesi nedeniyle ekstra bir ceza ile karşılaşmayacaktı ama Muslera hakeme fiili müdahalede bulunduğu için Aprilia’nın raporuna göre ceza alabilirdi. Buna karşın Napoli Yönetimi hiç vakit kaybetmeden araya girdi ve olaya müdahale etti.

‘En çok biz üzülürüz’

Hakem Mariani Aprilia ile görüşen yöneticiler, “Dostlarımızı buraya biz davet ettik. Güzel bir mücadele oldu. Bizim yüzümüzden, bu olay yüzünden ceza almaları bizi üzer. Dostluğumuzu bozmak istemiyoruz” diyerek durumu aktardılar. Bu görüşmeden sonra İtalyan hakemin, Muslera’nın ceza almasını gerektirecek türde bir rapor yazmaktan vazgeçtiği öğrenildi.

Derbiyi kaçırabilirler

Fenerbahçe ile oynanacak Süper Kupa finali öncesi bir önemli gelişme de Galatasaray’ın Kamerunlu futbolcularında yaşanıyor. 11-14 Ağustos tarihleri arasında Fransa’da kamp yapacak olan Kamerun Milli Takımı’na, Cim Bom’dan Chedjou ile Dany de davet edildi. Bu yüzden 11 Ağustos’taki derbide oynamama ihtimalleri beliren iki oyuncu için Galatasaray’ın izin talebinde bulunacağı bildirildi.

Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ