MENÜ

Müthiş dönüş

İlk 4 maçta tek bir dakika şans bulamadığı için kulübede asık bir yüzle oturan Miroslav Stoch, dün sahaya ilk 11'de çıktı. Bir gol atıp, bir de attıran Slovak yıldızın yüzünde güller açtı.

Müthiş dönüş

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 12 günde oynanan ligin ilk 4 maçında tek bir dakika bile şans vermediği Miroslav Stoch’u dün sürpriz bir şekilde ilk 11’de sahaya sürdü. Yedek kaldığı 4 maçta kulübede yüzü asık bir şekilde oturan Slovak oyuncu, sanki o haftaların acısını çıkarmak istercesine istekli başladı oyuna. Ancak ilk yarıda Fenerbahçe’nin kötü futbolu, onun birşeyler yapmasını engelledi. İkinci yarıda ise her şey tersine döndü. Fenerbahçe, iki değişiklikle çok farklı oynamaya başlarken, Miroslav Stoch da yıldızlaşmaya başladı. 47. dakikada rakibinden topu adeta söken genç futbolcu, ceza alanına sokulurken, aniden çıkarttığı sert şutla, kaleci Oğuzhan’ı mağlup edip, takımını öne geçirdi. Bu golün bir başka anlamı daha vardı. Son golünü geçen sezonun 31. haftasında Şükrü Saracoğlu Stadı’nda 2-0 kazanılan İstanbul Büyükşehir Belediye maçında kaydeden Miroslav Stoch, yeni sezonun siftahını yine bu takıma karşı yapmış oldu. 70. dakikada soldan süratle ceza alanına sokulan Stoch, yerden öyle bir orta kesti ki, topla ceza alanı içinde buluşan Gökhan Gönül’e sadece sol ayağıyla topu köşeden doksana asmak kaldı. Golü, asisti, istekli ve hırslı oyunuyla taraftarın gönlünü fetheden Stoch, 80. dakikada yerini alkışlar eşliğinde Caner’e bırakıp, görevini başarıyla yapmanın huzuruyla yedek kulübesinin yolunu tuttu.

Haberin Devamı

'Oynayacağımı sanmıyordum'

Belediye maçının yıldızı Stoch’tan samimi itiraf. Genç futbolcu, “Soyunma odasına adım atmadan önce oynayacağımı bilmiyordum. ‘Oynamam’ diye düşünmüş, kendimi öyle hazırlamıştım. Benim için de sürpriz oldu” dedi. Bu sezon ilk kez bulduğu şansı iyi değerlendirdiğini düşündüğünü söyleyen Stoch, “Bir gol attım, bir asist yaptım. Ama bundan daha önemlisi takımın kazanmasıydı. 3 puanı çok istiyorduk. Uzun zamandır oynamıyordum ve bu sürede bir takım haberler çıktı ama bunların hepsi geride kaldı” diye konuştu.

YORUM YAZ