MENÜ

Mustafa Sayar tarihe geçti

49.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda tarih yazıldı. Yarıştaki tek Türk takımı Torku'nun başarılı bisikletçisi Mustafa Sayar, Bodrum-Selçuk yarışını birinci bitirdi ve dev organizasyonda etap kazanan ilk Türk sporcu oldu. Sayar ayrıca genel klasmanda zirveye çıktı.

Mustafa Sayar tarihe geçti

49. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu tarihi bir başarıya tanıklık etti. Dev organizasyondaki tek Türk takımı olan Torku Şekerspor, bu sezon yakaladığı yükseliş grafiğini tarihi başarıyla pekiştirdi. Antalya-Elmalı arasında yapılan 3.etap sonrası genel klasmanda hem takım hem de bireysel sıralamada ilk 3 arasında yer almaya başlayan Torku Şekerspor adeta atağa kalktı. Özellikle de 24 yaşındaki başarılı bisikletçisi Mustafa Sayar, dünkü yarışa kadar sadece 1 kez üçüncülük kürsüne çıkmasına rağmen, yapılan 6 etapda topladığı puanlarla turkuaz mayonun sahibini belirleyecek genel klasmanda ilk 3 bisikletçi arasındaki yerini korumayı bildi. Sayar son darbeyi ise, dün yapılan 6.etap olan vurdu. 182 kilometrelik Bodrum-Selçuk ayağını 4.40.09’luk derecesiyle tamamlayan Sayar, uluslararası prestijinin son 6 yılda en yüksek seviyeye ulaştığı Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nde etap kazanan ilk Türk sporcu oldu.

Haberin Devamı

Sprint ve tırmanışta ikinci

Hıristiyanlar için kutsal sayılan Meryem Ana Evi’nin önünde tamamlanan yarışı zaferle kapatan Mustafa Sayar ayrıca, Bireysel Genel Klasman’da liderliği de getirdi. Bisikletçimiz, bugünkü Selçuk-İzmir etabında Turkuvaz mayoyla yarışacak. Sayar sadece genel klasmanda değil, sprint ve tırmanış krallıklarında da ikinci sırada yer alıyor.

Geleceği görmüş!


Yarışın ardından büyük sevinç yaşayan Mustafa Sayar, “Bu parkuru çok iyi biliyorum. Üç-dört yıl önce burada bisiklet kullandım ve arkadaşlarıma, ‘Bir gün burada yarış olursa kesin kazanırım’ demiştim. Yokuş seven bir bisikletçiyim. Etap kazanan ilk Türk sporcu olmak muhteşem bir şey. Aileme, antrenörüme ve sponsorum Torku’ya çok teşekkür ederim” dedi. Bu arada Torku Şekerspor takım klasmanında ikinci sıradaki yerini koruyor.

YORUM YAZ