MENÜ

Mustafa Reşit Akçay Osmanlıspor ile 3 yıllık sözleşme imzaladı

Osmanlıspor ile Tütüneker'in yollarının ayrılmasının ardından Mustafa Reşit Akçay ile anlaşma sağlayan Osmanlıspor'da Akçay ile 3 yıllık sözleşme imzalandı.

Mustafa Reşit Akçay Osmanlıspor ile 3 yıllık sözleşme imzaladı

Üç yıllık imza atan Mustafa Reşit Akçay, "Uğur Tütüneker'in mirası olarak bırakmış olduğu bu takımı ona yakışır bir şekilde yönetmeye devam edeceğiz" dedi.

Osmanlıspor FK Batıkent tesislerinde gerçekleşen imza töreninde konuşma yapan yeni teknik adam, tekrar Süper Lig'de sahne almanın idealleri yüksek bir teknik direktör için olumlu bir eylem olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Biz gösterilen bu teveccühü çok çalışarak yanıt vermek istiyoruz. Kulüp vizyonu ve vizyonu hangi anlamı taşıyor bunu biliyoruz. Bu nedenle edep ve haddini bilmek konusunda çok dikkatli olacağız. Futbolun içindeki her türlü gruba karşı çok saygılı olacağız. Bu hakemler,federasyon, rakip takım olabilir. Çünkü kulübümüzün ismiyle örtüşen bir vizyonu var.

Kulüp idealleri ile bizim ideallerimizin örtüşmesi de bu birlikteliği çok hızlı büyümeye yönelik birleştirerek kulüp performansımızı bu sene belki ligde kalmak olarak adlandırılan bu projenin birinci ayağını belki bu yıl kümede kalarak geçirmek ama daha sonra bizim ideallerimizdeki başarı çizgisini en yüksek noktaya çıkarmak olacaktır. Bütün düşüncemiz budur. Umarım çok çalışarak bunu yaşayabiliriz. Spor camiasının içerisinde fanatik grupların zaman zaman kontrol edilemeyen güçlerin varlığı kulübümüzün temsil ettiği vizyona belki zarar verici bir eyleme dönüştürülebilir. Biz bu provoke çalışmaların hiç birinin içinde bulunmayacağız ve cevap vermeyeceğiz."

Osmanlıspor'un uzun süre sonra Süper Lig'te kendi evine dönüşünü zirveye taşımak zorunda olduklarını sözlerine ekleyen Akçay, konuşmasına şöyle devam etti:

"Geriye dönmek doğru değildir. Bunun birinci nedeni takımın içindeki enerjiyi büyütmektir. Bu da transferden geçer. Yönetim kurulu ve biz gerçeklerle yüzleşip takımımızı analiz ederek ihtiyaçları belirledik ve yönetime sunduk. Transfer çalışmaları devam ediyor. Bunların bir de ekonomik yönü var. Kısaca transfere ihtiyacımız var. Bunu yönetim de biliyor biz de biliyoruz."

Geçen sezon Yılmaz Vural'ın istifasıyla boşalan teknik direktörlük görevine Uğur Tütüneker'in getirilmesiyle Süper Lig'e yükselen ve ardından Osmanlıspor ile Tütüneker'in yollarının ayrılmasını de değerlendiren Akçay:

"Uğur Tütüneker, gerçekten çok başarılı bir hamle yaparak yarıda almış olduğu takımı toplayarak belli bir yere taşıdı. Daha sonra burada neler olup bittiğini bilmiyorum. Sonuçta futbolun içerisinde olan bir takım birleşmeler varsa da ayrılıklar da oluşuyor. Onun mirası olarak bırakmış olduğu takımı ona yakışır bir şekilde yönetmeye ve onu saygıyla anarak, onun yaptıklarına teşekkür ederek yola devam edeceğimizi bildirmek isterim" diye konuştu.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ