MENÜ

Mustafa Cengiz'den çarpıcı açıklamalar

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Türkiye Kupası finalindeki Akhisarspor ve ligdeki Başakşehir maçları öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Cengiz, ezeli rakipleri Fenerbahçeli yöneticilere tepki gösterirken, Rize'de neler yaşandığını da anlattı.

Mustafa Cengiz'den çarpıcı açıklamalar

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Türkiye Kupası finalinde oynanacak Akhisarspor ve Başakşehir maçları öncesi açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Cengiz, Rize'de yaşananları da aktardı. Cim Bom'un patronu, "Rize tribünleri, taraftarları çok centilmendi. Ancak protokol tribünü öyle değildi. Maalesef Abdürrahim Bey'in oğlu saldırıya uğradı. Yumrukların hedefi oldu" açıklamasını yaptı.

Mustafa Cengiz'in açıklamaları...

Ligin bitimine kısa süre kala Galatasaray'a karşı büyük bir algı yönetimi yapılıyor. Galatasaray'ı ayrıştırmak ve ötekileştirmek istiyorlar. Bu yapılanlar tam tersi camiamızı da kenetlenmesini sağlayacaktır. Galatasaray en kötü durumda bile şampiyonluk yürüyüşünü asla bırakmamıştır. Bu şerefli bir yürüyüştür. Biz her alanda lideriz. Mali anlamda da lideriz. İki kupada yürüyoruz...

Çok kötü yorumlar alıyoruz

Spor kulüpleri ve yöneticileri diğer takımlar hakkında konuşurken dikkat etmeli. Çok kötü duyumlar alıyoruz. Bunların olmamasını diliyoruz. Galatasaray asla her hangi bir hileye, desiseye tenezzül etmeyiz. Saha dışı etmenlerle maçlarımıza etki etmesinler bunu özellikle söylüyoruz. Yok taçtan yediniz dediğimizde olayı basitleştirmişlerdi, bize yapılınca herkes konuştu.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın aleyhine verilen kararlar daha fazla

Son 1 yıldır her şey kayıt altında. Var sayesinde kayıt yapılıyor. Toplamda yapılan hatalara bakıldığında Galatasaray'ın aleyhine olanlar çok daha fazladır. Her zaman söylüyorum bizim aleyhimize yapılan hatalar lehimize yapılanlardan çok daha fazladır. Bizim aleyhimize hata yapanlara maç verilmemesi bunun göstergesidir. Yapılan son maç dahil hatalar açık ve nettir.

Toplumu ayrıştırıcı kitleleri birbirine düşürücü açıklamalardan lütfen uzak duralım. Rakiplerimize kendi camiamıza iyi görünmek için sinsice hareketler yapmayalım.

Göksel Gümüşdağ'ın saha dışı konusuna cevap vereyim. Biz saha dışını bilmeyiz. Bizim alnımız açık yüzümüz pak. Eğer Göksel Gümüşdağ'ın elinde bir şey varsa açıklasın, söylesin. Ama ben söylersem üzülür.

Orman'ın açıklaması popülist

'20 yıldır tiyatro oynanıyor' lafı çok yanlış. Bu dönemde Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Bursaspor şampiyonluk kazandı. Böyle bir cümle kurulursa ayıp olur. Fenerbahçe ikinci başkanının söylediklerine katılmıyorum.

Fikret Orman'ın "Galatasaraylı yöneticiler yönetse" açıklamasını seçime yönelik popülist bir açıklama olarak görüyorum. Camialar ve kitleler bunlardan etkileniyor. Herkesin söylediklerine dikkat etmesi gerekiyor. Taraftara şirin görünmek için yapılan söylemlerden uzak olmamız lazım.

Haberin Devamı

Genç hakemlere şans verilmeli

Biz diyoruz ki Türk hakemleri kendilerini aşmalılardır. Ve genç hakemlere şans verilmeli. Genç hakemlerin adını bile bilmiyoruz. Hayatımda hiçbir hakemle görüşmedim, konuşmadım. Hakemlerde insandır hiç bir kulübe ayrıcalık tanınmamalı.

Yabancı hakem konusu...

Suudi Arabistan ve bazı Asya ülkelerinde yabancı hakem uygulaması yapılıyor. Türkiye Ligi'nin çok değerli olduğunu düşünüyorum. Bizim cesaretle bu işin üzerine gitmemiz lazım. Alttan genç hakemleri cesaretle öne sürmemiz lazım. Korkmadan, tereddüt etmeden karar vermeleri lazım. Ben açık konuşayım 3 takımın da şampiyonluk şansı var. Kim şampiyon olursa tebrik ederiz.

Rize başkanı tribünleri kışkırttı!

Rizespor tribünleri ülkenin en centilmen tribünlerinden. Maç boyunca tribünlerde hiçbir şey olmadı. Rizespor maçında tribünde hayatımda görmediğim olaylar gördüm. Rizespor Başkanı sırtını sahaya dönerek Rizesporlu'ları kışkırttı. Ben Sayın Osman Aşkın Bak'a, Valimize, Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Ama benim ikinci başkanım Abdürrahim Albayrak'ın oğlu yumruk yemeden kurtulamadı. Televizyonda yaptığı açıklamaları başkana hiç yakıştırmıyoruz, kınıyoruz kendisini...

YORUM YAZ