MENÜ

Murat Turan: "Basketbol ve voleybol neden olmasın?"

Türkiye Off-Road şampiyonasının üçüncü ayağı olan Vezirköprü Yarışları bu hafta sonu gerçekleşen yarışlarla tamamlandı. Yarışları yerinde takip eden fanatik.com.tr editörü Yunus Dilber, bu yıl Vezirköprü Yarışları'na ilk kez ana sponsorluk yapan Peli Parke'nin başındaki isimle konuştu. Yunus Dilber sordu, Peli Parke CEO'su Murat Turan yanıtladı.

Murat Turan: "Basketbol ve voleybol neden olmasın?"

Toplamda yedi yarıştan oluşan Türkiye Off-Road Şampiyonası'nın üçüncü ayağı Vezirköprü'de gerçekleştirildi. 30 Haziran - 1 Temmuz tarihlerinde düzenlenen organizasyonda sporcuya kıyasıya bir mücadele verirken yarışmaya ilgi hat safhadaydı.

Veziroff Kulübü'nün ev sahipliği yaptığı ve dört yıldır takvimde yer alan Vezirköprü Yarışları, bu yıl ilk kez Peli Parke'nin ana sponsorluğunda gerçekleşti. Peli Parke'nin başındaki isim olan Murat Turan, yarışları yerinde takip eden fanatik.com.tr editörü Yunus Dilber'in sorularını yanıtladı.

İki gün boyunca gerçekten müthiş yarışlar izledik. Genel olarak organizasyonu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Gerçekten harika bir organizasyon oldu. Çok iyi yarışlar izledik. Öte yandan beni en çok memnun eden nokta, seyircilerin ilgisiydi. Organizasyona çok sayıda sporseverin katıldığını gördük ve bu da bizi çok mutlu etti. Demek ki off road'u ve genel anlamda da sporu çok seven bir kitle var.

Peli Parke gerçekten büyük bir marka. Bu noktada herkesin merak ettiği bir şeyi sormak istiyorum. Neden off-road? Bu sponsorluğun çıkış noktasını anlatabilir misiniz?

Aslına bakarsanız off-road bizim doğamız. Çünkü yaptığımız işe çok uygun. Biz, orman sanayiinde sektöründe faaliyet gösteriyoruz ve asla doğaya zarar vermiyoruz. Baktığınız zaman off-road da aynı niteliklere sahip ve bizim kriterlerimize çok uyuyor. Bu yüzden bu sporu çok seviyor ve desteklemekten memnuniyet duyuyoruz.

Son olarak ileride de spor alanında yatırımlarınız sürecek mi? Off-road dışında başka spor organizasyonları için de sponsorluk planlarınız var mı?

Elbette. Zaten Vezirağaç olarak eğitim ve kültür alanındaki yatırımlara da büyük önem veriyoruz. Biliyorsunuz, bu organizasyonun sponsoru olan marka Peli Parke. E parke denilince de akla basketbol ve voleybol geliyor. O yüzden biz de "İleride bir gün bu sporlar için neden sponsorluk yapmayalım ki?" diyoruz. Ama dediğim gibi off-road'u sürdüreceğiz ve şu anki odak noktamız bu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ