MENÜ

Murat Kurum: Spor çok daha önemli seviyelere çıkacak

Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, “Verilecek destekle ülkemizde sporun, her dalıyla toplumun moral ve motivasyonu açısından çok daha önemli seviyelere çıkacağına inanıyoruz” dedi.

Murat Kurum: Spor çok daha önemli seviyelere çıkacak

Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, Fanatik'e özel verdiği röportajda “Verilecek destekle ülkemizde sporun, her dalıyla toplumun moral ve motivasyonu açısından çok daha önemli seviyelere çıkacağına inanıyoruz” dedi

İşte o röportaj:

Emlak Konut GYO’nun kuruluş amacından bizlere bahsedebilir misiniz?

"1953 Yılında kurulan Emlak Konut GYO AŞ. konut üretimi alanında Türkiye’deki en köklü işletmelerinden biridir. Yıllardan beri birçok projeye imza atılarak kazanılmış marka değeri ile, 2002 yılında Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na dönüşerek faaliyetlerine devam etmektedir. Emlak Konut olarak, sektördeki gelişmeleri ve yenilikleri daima yakından takip etmekteyiz ve misyonumuz doğrultusunda, toplumsal değerleri ve müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutarak, huzurlu, güvenilir, planlı, çağdaş şehircilik anlayışına sahip, nitelikli ve çevreye duyarlı yerleşim merkezleri üretmeye devam edeceğiz."

Emlak Konut olarak 2016 yılında gayrimenkul piyasasına yaklaşık ne kadar hacimde iş birliklerine imza attınız, 2017 yılı hedefleriniz nelerdir?

"Her yıl olduğu gibi 2016 yılı içerisinde de çalışmalarımızı oldukça başarılı bir şekilde gerçekleştirdik ve bizim için faaliyetlerin her alanında büyük yatırımların olduğu bir yıl oldu. Daha önce gerçekleştirdiğimiz projelerden güzel sonuçlar almaya başladık. 2016 yılı 3. çeyrekte yakaladığımız 1.5 milyar seviyesindeki kârımızı 1.8 milyar TL’ye revize ettik ve Aralık ayı itibariyle 7.3 milyar TL. değerinde 10.053 adet bağımsız ünitenin satışını gerçekleştirdik. 2016 yılı içerisinde 7 gelir paylaşımı ihalesi gerçekleştirdik ve bunların sözleşmeleri imzalandı. Bunun yanında, 6 adet anahtar teslimi projemizin ihalesini de 2016 yılı içerisinde gerçekleştirdik. Sadece gelir paylaşımı modelli projelerimizden 6,45 milyar TL değerinde iş hacmine ulaştık.Ayrıca, yılın son ayında Tariş Kooperatif Birlikleri ile İzmir’in en değerli bölgelerinden biri olan Alsancak’ta, gelir paylaşımı modeline göre beraber proje geliştirmek üzere bir protokol imzaladık ve yine Türkiye’nin en büyük spor kulüplerinden biri olan Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile Riva ve Florya’da bulunan arsalarında proje geliştirmek maksadıyla bir protokol imzaladık. Şirketimiz, bu projelerden elde edeceği gelirin yanında, oluşacak iş hacmiyle ülke ekonomimize önemli bir katkı sağlayacaktır. Bununla birlikte halihazırda TOKİ’ den İstanbul Şişli ve Küçükçekmece’ de 2.3 milyar TL değerinde almış olduğumuz arsalarla birlikte yaklaşık 5,5 milyar TL arsa stokuna sahibiz. 2017 yılında da İstanbul ve Anadolu’nun çeşitli illerinde projeler geliştirmek ve yeni arsa alımları ile yeni ihaleler planlarımız arasında olacaktır."

Güçlü Türkiye İçin Birlik Vakti’ sloganı ile yepyeni bir kampanyaya imza attınız; bu kampanyanın detayını kısaca alabilir miyiz?

"Şirketimiz, içinde bulunduğu gayrimenkul sektörünün hareketliliğini devam ettirmesi için gerekli adımları her zaman atmıştır. Bu anlamda başlattığımız bu kampanyamız ile 30 prestijli projemizde kredi vadesini tam 20 yıla çıkararak sektörde bir yeniliğe daha imza atmış oluyoruz ve güzel imkânlar ile vatandaşlarımızın karşısına çıkıyoruz. Vadeyi 20 yıla uzatarak ve taksitleri düşürerek her bütçeye, her aileye seçenekler oluşturma gayreti içindeyiz. Piyasada uygulanan faiz oranını Emlak Konut ve işbirliği yaptığımız müteahhitler ile birlikte sektörümüz özelinde düşürmek için yaptığımız çağrılara olumlu yanıt aldık. Bu kapsamda 240 aya aylık %0.79, 120 aya %0.45 vade farkı ve 60 aya da vade farksız oran uygulayarak bankaların hâlihazırda uyguladığı vade oranlarını düşürerek vatandaşlarımıza 30 farklı projemizden konut sahibi olma imkanı sunuyoruz. 1 Şubat 2017- 31 Mart 2017 tarihleri arasında geçerli olacak bu kampanyamızda, çeşitli konut tipleriyle, alım gücü düşük veya yüksek olan tüm vatandaşlarımızı zengin imkânlara sahip, yatırım yapılabilirliği yüksek, değer artış kazancının güçlü olduğu projelerimizi buluşturacağız."

Yurt dışında gayrimenkul projelerini tanıtmak amaçlı nasıl bir organizasyon düşünüyorsunuz?

"Emlak Konut olarak dünya ölçeğinde sektörün bilinen ve önemli konut fuarlarına katılım göstermeye çalışıyoruz Fransa’da düzenlenen MIPIM fuarı ve Dubai’de düzenlenen CITYSCAPE fuarı bunlardan bazıları. Bunun yanında yurt dışında düzenlenen yatırımcı konferanslarına katılarak faaliyetlerimiz konusunda yatırımcıları bilgilendirmeye çalışıyoruz."

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan gayrimenkul sektörünün 2017 yılı için geleceğini nasıl görüyorsunuz?

"2017 yılının 2016 yılına göre daha hareketli geçeceğine inanıyoruz. Bununla birlikte; 2 Aralık’ta Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun (EKK) aldığı kararlar, 2017 yılı için sektöre sağlanan bazı KDV oran kolaylıklarının maliyete olumlu etkileri, yabancıların mülk edinim halinde elde edecekleri vize, vatandaşlık, oturma izni ve bürokratik işlemlerinin azaltılması süreçleri, özellikle Emlak Konut’un öncülüğünü yaptığı kampanyaların piyasadaki diğer firmalara yansımaları ile birlikte faiz oranlarındaki yumuşamalar, Türkiye’de ve özellikle İstanbul’da altyapı ve üst yapı çalışmalarının hız kesmeden devam etmesi, kullanıcının bilinçlenmesi ve ihtiyacına göre bilinçli konut edinmesi, kentsel dönüşümde devam eden kararlılık, genç nufüs oranındaki artış ile eğitim veya iş sebebi ile bu gençlerin ailelerinden ayrı yaşamak zorunda kalmaları, şehirlere göçün devam etmesi, evlilik ve bunun gibi etmenlerden dolayı 2017 yılının sektörümüz adına olumlu bir yıl olacağını öngörüyoruz."

Fanatik Gazetesi’nde yeni başladığımız gayrimenkul sayfalarımıza özel bir soru sormak isteriz. Sporun özellikle ülkelerin zor zamanlarında kişileri bütünleştirici güç olduğu söylenir, buna katılıyor musunuz?

"Evet. Sporun her dalıyla toplumu oluşturan bireylere kattığı aidiyet duygusu, büyük bir bütünün bir parçası olma hissi, başarılardan kendine pay çıkarabilme, başarısızlıkta da üzüntüyü paylaşabilmek çok önemli özellikler. Sporun bireysel olarak sağladığı başarının yanı sıra, takımlar halinde tatlı rekabete dönüştürülmesi ve kişilerin dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin taraftar olabilmesinin toplumda oluşabilecek ayrımcılığın önüne geçtiğini görmekteyiz. Bunun yanında çeşitli branşlarda ülkeyi temsil eden sporcuların elde ettiği başarılar toplumda büyük bir moral ve motivasyon sağlamaktadır. Centilmenliğin temel alındığı, kalitenin artırılarak sürdürülebildiği liglerimiz ve liglerde mücadele eden kulüplerimizin gerek altyapı gerekse dünya standartlarına uygun hatta üstünde stadyumlar geliştirmek suretiyle desteklenmesi ile ülkemizde sporun her dalı ile toplumun moral ve motivasyonu açısından çok daha önemli seviyelere çıkacağına inanıyoruz…"

Akzirve, Bahçeşehir STRADA’nın temelini attı

STRADA’da ilk etabında 747 konut olmak üzere toplam 2.500 bağımsız bölüm ve ticari alan yer alacak. İtalyanca’da ‘Cadde’ anlamına gelen STRADA adını taşıyan projede, 1+1’den 4+1’e kadar farklı daire seçenekleri bulunuyor. Konutların KDV dahil 297 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulduğu projede yer alan cadde, herkesin faydalanabileceği bir yaşam alanı olarak konumlandırılıyor.

Babacan Port Royal’in örnek daireleri görücüye çıktı

Kendi arsaları üzerinde lüks konut projelerini hayata geçiren Babacan Holding, Babacan Port Royal’in beklenen örnek dairelerini tamamladı. 1+0’dan 3+1’e kadar daire seçeneklerinin yer aldığı Babacan Port Royal’den 240 ay vade ve aylık %0.79 faizle kira öder gibi ev sahibi olmak mümkün.

ERSA MÜHENDİSLİK YK Başkanı Sefa SARISOY:

“Konutlarda minimum işletme gideri ile maksimum konforu için yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanım imkânı olan sistemler seçilmeli, yakıt sarfiyatı az ve verimliliği yüksek tasarımlar yapılmalıdır. Emlak GYO ile yaptığımız projelerde kurumdaki hem yönetici kadro hem de mühendis kadro, araştırmacı ve yenilikçi tutumlarıyla modern tesisat tasarımlarına önem vermekteyiz.”

Mahall Bomonti İzmir, Göztepe’ye sponsor oldu

Türkiye inşaat sektörünün öncü firmalarından Türkerler Holding, İzmir’in köklü spor kulübü Göztepe’yle sponsorluk anlaşması imzaladı. Göztepe, lig sonuna kadar tüm maçlarına Türkerler Holding yatırımı “Mahall Bomonti İzmir” logolu formasıyla çıkacak.

Piyalepaşa İstanbul’dan Konutta Güç Birliği Kampanyası’na tam destek!

Piyalepaşa İstanbul, kampanya kapsamında; yüzde 20 peşin, 240 ay vade, yüzde 0,83 faiz fırsatına ek olarak, yüzde 35 peşin, 60 ay vade ve yüzde 0 faiz oranı ile ev sahibi olma şansı sunuyor. Bir konutta ihtiyaç duyulacak tüm detayların titizlikle düşünülerek yansıtıldığı projede; 1+0’dan 4+1’e kadar değişen farklı büyüklük ve tipte 760 konut ve 190 rezidansın yanı sıra ofis, otel ve Alışveriş Sokağı da (AVS) yer alıyor.

İş dünyasının standartları ’Ferko Line’ ile yeniden çiziliyor

105 bin metrekare toplam inşaat alanında 4 blok ile yükselecek ve bünyesinde 192 ofis, 38 adet ticari alan ve 173 oda kapasiteli Four Points by Sheraton Oteli’ni bulunduran Ferko Line’ın ofisleri Almanya’nın 150 yıllık prestijli mobilya markası Walter Knoll’un usta dokunuşlarıyla hayat bulacak.










Haberin Devamı
YORUM YAZ