MENÜ

Muharrem İnce Nasuhi Güngör'ü şahit gösterdi

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Kırşehir mitinginde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fethullah Gülen'in 2000 yılında ABD'de görüştüklerini, Erdoğan'a en yakın olan isimlerden Nasuhi Güngör'ün kitabında yer alan detaylarla açıkladı.

Muharrem İnce Nasuhi Güngör'ü şahit gösterdi

Daha önce AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Partiyi kurmadan önce Fethullah Gülen’le görüştü” diyen ve Erdoğan cephesi tarafından yalanlanan Muharrem İnce, Kırşehir mitinginde tarihi bir detayı açıkladı.

İnce, TRT eski Haber Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör’ün kaleme aldığı “Yenilikçi Hareket” isimli kitapta yer alan; 2000 yılında Erdoğan ile Fethullah Gülen’in görüştüğünün detaylarının olduğu bölümü açıkladı.

Muharrem İnce “Elimde bir kitap var. ‘Yenilikçi Hareket’ diye. Yazarı Nasuhi Güngör Erdoğan’ın yakın arkadaşı. Bu arkadaşı 17/25 Aralık’tan sonra TRT Haber Dairesi Başkanı yaptı.
Yani buna güveniyor. Dostu… Bu şahsiyet bir kitap yazmış. Kitabın 89. sayfasını okuyorum. Erdoğan sen de dinle ama sakın kumandayı duvara atma…’Erdoğan 2000 yılı Mayıs ayında ABD’ye yaptığı gezide uzun süredir orada yaşayan Fethullah Gülen’le biraraya geldi. Muhtevasından çok uzun yıllardır, birbirine hayli uzak olan iki ekolün biraraya gelmesi açısında da hayli dikkat çekiciydi..’ Yani Erdoğan’ın Gülen’le görüştüğünü yakın dostu açıklamış.” diye konuştu.

VİDEOLARI İZLETTİ

İnce daha sonra Erdoğan’ın siyasi hayatı boyunca yaptığı ‘çelişkili’ açıklamalarının bulunduğu videoları izletti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ