MENÜ

Mucize yarım kaldı: 2-0

Almanya'dan 4-1'lik hezimetle dönen Real Madrid, Bernabeu'da, Türk Telekom Arena'da kendisine kök söktüren Galatasaray gibiydi. Mourinho'nun öğrencileri, Dortmund'a ecel terleri döktürdü, ancak final biletini getirecek son golü atamadı.

Mucize yarım kaldı: 2-0

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’nde ilk finalist Alman ekibi Borussia Dortmund oldu. Almanya’daki ilk maçta Real Madrid’i 4-1’lik skorla çimlere gömen Jurgen Klopp ve öğrencileri dün gece Bernabeu’da ecel terleri dökerek finale yürüdü. Dortmund, mücadeleden 2-0’lık skorla ayrılmasına rağmen, Devler Ligi’nde ilk finalist olmayı başardı. İlk 15 dakikasında Real’in fırtına gibi estiği mücadelede, çok net pozisyonlar harcandı. Sonrasında Almanlar oyuna denge getirdi. İlk yarı golsüz sona erdi. İkinci yarı Real gözünü karartıp rakip kaleye gidince, Dortmund net pozisyonlar buldu. Lewandowski’nin bir vuruşu üst direkten dönerken, İlkay Gündoğan yüzde 100’lük bir fırsatı harcadı. Real ise 80’den sonra yeniden dirildi!

Goller Benzema ve Ramos’tan

83. dakikada Benzema’nın golü Bernabeu’yu resmen ayağa kaldırdı. Dortmund ceza alanına demir atan Mourinho’nun öğrencileri peş peşe fırsatlar yakaladı. Bir forvet gibi oynamaya başlayan Sergio Ramos, 88’de skoru 2-0’a getiren vuruşu yaptı. Tam 6 uzatma dakikasının oynandığı maçın son bölümleri nefes kesti, ancak Real bir türlü bitirici vuruşu yapamadı.

Dortmund 16 yıl sonra

Böylece Jose Mourinho’nun 3 farklı takımla (Diğer ikisi Porto ve İnter) Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu yaşayan ilk teknik adam olma hayali de suya düştü. Dortmund ise 1996-97’den bu yana ilk kez final bileti aldı. 16 yıl önceki zaferde Alman ekibi, İtalyan devi Juventus’u 3-1’lik skorla yenerek, kupanın sahibi olmuştu.

BORUSSİA DORTMUND'UN 2012/13 SEZONU İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYIN

YORUM YAZ