MENÜ

Morten Olsen'den Mourinho'ya eleştiri

Danimarka Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Morten Olsen, Chelsea'yi şampiyonluğa taşıyan teknik direktör Jose Mourinho'nun başarısının "abartıldığını" iddia etti.

Morten Olsen'den Mourinho'ya eleştiri

Metroexpress gazetesine konuşan Olsen, Portekizli teknik adam Mourinho’nun Chelsea’de bu sezon elde ettiği başarıyı birçok teknik direktörün tekrarlayabileceğini savundu.

"Maviler"in futbol sistemini eleştiren Danimarkalı teknik adam, "Chelsea’nin şampiyonluğu bir sene sonra çoktan unutulmuş olacak. Bunun tek sebebi ise oynadıkları sıkıcı futbol. Bu kadar para harcanmasına ve istediği yüksek kalitedeki her futbolcuyu kadrosuna katabilmesine rağmen Chelsea’nin futbolu göze hitap etmeyor" ifadelerini kullandı.
Mourinho’nun kısıtlı bir bütçeyle Porto’yu çalıştırdığı yıllarda elde ettiği sonuçlarla başarılı olduğunu öne süren Olsen, Chelsea’de gösterdiği performansın ise abartıldığını öne sürdü.

Chelsea, geçen hafta sonu evinde Crystal Palace’ı Eden Hazard’ın golüyle 1-0 yenerek ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmişti. Son 5 yıl içinde ilk şampiyonluğunu yaşayan Chelsea, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finali göremeden elenmiş, İngiltere Federasyon Kupası’na ise 2. lig takımı Bradford City’ye kendi evinde yenilerek 4. turda veda etmişti.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ