MENÜ

Morais: Türkiye yanlış tanıtılıyor

Antalyaspor’da ilk sezonunda harikalar yaratan, ikinci sezonuna ise kötü başladığı için ayrılmak zorunda kalan Jose Morais’ten mesaj var: “Türkiye, Avrupa’da yanlış tanıtılıyor. Burası benim her zaman önceliğim, gerçek Morais’i yeni bir takımda göstermek istiyorum.

Morais: Türkiye yanlış tanıtılıyor

Antalyaspor’a geldi ve ilk sezonunda müthiş işler yaptı. Süper Lig’e yeni çıkmış Antalyaspor’daki ilk sezonunda Eto’o’nun da takıma katılmasıyla Akdeniz şehrini renklendiren Portekizli teknik adam ikinci sezonunda erken bir ayrılık yaşadı. Başarılı hoca ile Türkiye ziyaretinde sohbet etme fırsatını bulduk. Tüm sorularımıza samimi cevaplar verdi. Tabii önceliğimiz Antalyaspor ve Eto’o’ydu. İşte noktasına virgülüne dokunmadan Morais’in ağzından Antalyaspor gerçekleri... ‘

'Politik nedenler...’

“Ben Türkiye’yi ve Türk insanını çok seviyorum. Bu ülke politik nedenlerle yurtdışında başka türlü tanıtılmaya çalışılıyor. Ama kesinlikle sevecen insanların olduğu çok güzel bir ülke burası. Antalyaspor’da çok güzel günlerim geçti. Başkan Gültekin Gencer ve Belediye Başkanı Menderes Türel’in desteklerini kesinlikle unutamam. Menderes başkan sağlık sorunu yaşadığımda bizzat hastaneye gelerek beni ziyaret etti, ona müteşekkirim.”

‘Çalımbay’ı kutluyorum’

“Antalyaspor’a gelince; gerçekten ilk sezonumda çok başarılıydık ama aynı takımla ikinci sezona iyi başlayamadık. Özellikle Alanyaspor maçı benim için kırılma anıdır. Önde götürdüğümüz ve çok rahat kazanacağımz bir maçı kaybetmemizin hasarı ağır oldu. Tabii ki dünyanın heryerinde sportif başarısızlıklarda ceza teknik adama kesilir. Ben de bunun bedelini ödedim ve ayrılmak zorunda kaldım. Ama Antalyaspor’un bugünkü başarılarını gördükçe çok mutlu oluyorum. Rıza Çalımbay’ı kutluyorum, gerçekten çok başarılı oldu. Gönlümde yine Türkiye’de çalışmak var. Başka ülkelerden de teklifler aldım ancak önceliğimi her zaman Türkiye’ye vermeyi düşünüyorum. Kısa sürede burada her şeyi çok sevdim.”

‘Potansiyel değerlendirilmeli’

Jose Mourinho ile Real Madrid, İnter ve Chelsea gibi takımlarda beraber çalışan Morais, Türk futbolu hakkında ilginç saptamalar yaptı ve şunları belirtti: Türkiye çok yenetekli gençlerin olduğu bir ülke. İyi bir organizasyon ile bugün Portekiz futbolunun yaptığını rahatlıkla yapar ve Avrupa’nın 5 büyük ligi içinde yer alır. Başarılı olmak için tüm imkanlar ortada. Yeni statlar, tesisler ve gelen yüksek bir kaynak. Bunlar iyi değerlendirilirse Türkiye futbolda dünyanın sayılı ülkeleri arasında rahatlıkla yer alır. Bir kere burada beni en çok motive eden unsur coşku. Antalyaspor maçlarında herkesin takım formasını giyerek maçlara gelmesi beni inanılmaz motive ediyordu. Bu kadar futbol sevgisi yüksek bir ülkede başarılı olmak çok kolay, bu büyük bir avantaj bana göre.

‘Eto’o kıyaslanamaz’

Morais, “Eto’o ile ilgili yakın zamanda çıkan görüşlerimi de yanlış algıya sebep olacağı için düzeltmek isterim. Tabii ki Vagner Love çok iyi bir oyuncu ama Eto’o gibi kariyeri çok yüksek bir isimle kıyaslamam mümkün değil. Üstelik Eto’o benim arkadaşım, zaman zaman haberleşiyoruz, konuşuyoruz aramızdaki dostluk farklıdır” dedi. 7-8 dili konuşabilen Portekizli teknik direktör, Antalya’da yarım kalan bir işi olduğunu, tam olarak gerçek Morais’i gösteremediğini belirterek, “Bunu umarım Türk futbolunda yeni bir takımla çalışarak kanıtlayacağım” diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ