MENÜ

Montpellier başkanı Nicollin hayatını kaybetti

Fransa Birinci Futbol Ligi’nde (Ligue 1) mücadele eden Montpellier Kulübünün 1974’ten bu yana başkanlığını yapan Louis Nicollin, 74. doğum gününde hayatını kaybetti. Nicollin, "Ölsem Belhanda'yı Türkiye'ye göndermem" demişti. Belhanda öldüğü gün Türkiye'ye geldi.

Montpellier başkanı Nicollin hayatını kaybetti

Fransa Birinci Futbol Ligi’nde (Ligue 1) mücadele eden Montpellier Kulübünün 1974’ten bu yana başkanlığını yapan Louis Nicollin, 74. doğum gününde hayatını kaybetti.

Kulüpten yapılan açıklamada, "Başkanımız Louis Nicollin’in ölüm haberini aldığımız için büyük üzüntü içindeyiz. Eşi Colette, çocukları Olivier ile Laurent, aile fertleri ve sevenlerinin acısını paylaşıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Fransız basınında yer alan haberlerde, Nicollin’in, 74. doğum gününü kutlamak için gittiği Garons’taki bir lokantada kalp krizi geçirdiği ve götürüldüğü Nimes kentindeki Caremeau Hastanesi’nde yaşamını yitirdiği bilgisi verildi.

Montpellier’nin başkanlığına, alt liglerde mücadele ettiği 1974’te seçilen Fransız iş adamı, kulübü, 1990’da Fransa Kupası şampiyonluğuna taşımıştı. Montpellier, 1999’da UEFA Intertoto Kupası’nı, 2011-12 sezonunda ise tarihindeki tek Ligue 1 şampiyonluğunu kazanmıştı.

"Ölsem Belhanda'yı göndermem" demişti

Belhanda'nın 2013 sezonunda Montpellier'de oynadığı dönemde Fenerbahçe Faslı futbolcu transferinde büyük aşama kaydetmiş ancak Louis Nicollin engeline takılmıştı. Sarı-lacivertliler Belhanda ile anlaşma sağlandıktan sonra transferi KAP'a bile bildirmişti ancak daha sonra taraftar baskısı nedeniyle Fransız basınına açıklama yapmak durumunda kalan Nicollin, "Ölsem Belhanda'yı Türkiye'ye göndermem" diyerek köprüleri atmıştı.

Niccolin ayrıca "Türkiye finansal garantiler açısından çok karışık, Belhanda Türkiye'ye gitmeyecek bu mümkün değil. Ben futbolcularımı sadece İngiltere ve Almanya'ya satıyorum. İspanya'ya bile Barcelona ile Real Madrid dışında satmam" diyerek çok tartışılan sözlere imza atmıştı.

Bu sözlerin üzerinden 4 yıl geçti ve Belhanda Türkiye'ye transfer oldu fakat adresi Fenerbahçe değil Galatasaray'dı. Belhanda'nın Türkiye'ye geldiği gün Niccolin'in ölüm haberi 'kaderin cilvesi' olarak yorumlandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ