MENÜ

Mizgin Ay ve Ramil Guliyev özel hazırlanacak

2017’de atletizme iki dünya şampiyonluğu kazandıran kısa mesafe koşucularımız Mizgin Ay ile Ramil Guliyev, olimpiyata yurt dışında ortak kampta hazırlanacak.

Mizgin Ay ve Ramil Guliyev özel hazırlanacak

100m dünya yıldızlar şampiyonu Mizgin Ay (18) ile 200m dünya şampiyonu Ramil Guliyev ile yurt dışında ilk kez ortak kampa katılacak. Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, 2020 Tokyo ve 2024 Paris Olimpiyatları’na hazırlık için genç sporculara özel gelişim kampları uyguladıklarını söyledi.

‘Tecrübelerinden yararlanacak’

Sporculara yurt içi ve dışında kendilerinden büyük ve tecrübeli isimlerle bir arada çalışma fırsatı sunduklarını anlatan Çintimar, Guliyev’in Rusya’da kamp yaptığını anımsatarak, “Mizgin Ay ile antrenörü Muhsin Soysal’ı da göndereceğiz. İşlemleri tamamlandığında Mizgin, kampa katılarak Ramil’in tecrübelerinden yararlanacak ve gelişimini daha yukarıya taşıyacak. Asıl hedefimiz genç ve yıldız yeteneklerimizi 2020 Tokyo ve 2024 Paris Olimpiyatları’na hazır hale getirebilmek” dedi.

‘Kendimi özel hissettim’

18 yaşındaki Mizgin Ay da yurt dışında ilk kez kampa katılacağı için heyecanlandığını belirterek, “Böylesine tecrübeli bir sporcuyla ortak çalışma, özellikle de benim gibi genç sporcuya çok şeyler katacaktır. Yurt içinde kamplara götürüldüm ancak yurt dışına da davet edilince kendimi özel hissettim. Ben de bunun karşılığını ülkeme verebilmek için elimden geleni yapacağım.” diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ