MENÜ

Mircea Lucescu'dan Fenerliler'e tavsiye

3-0'lık galibiyetin ardından FANATİK'e özel açıklamalar yapan kurt hocanın mesajı netti: Özellikle ikinci yarıda Fenerbahçe çok dirençli bir performans sergiledi. Hatta zaman zaman bizi sıkıntıya soktu. Onlar yeni bir takım. Biraz zaman verip, sabır gösterilmeli. Malesef Türkiye'de her zaman başarı hemen isteniyor...”

Mircea Lucescu'dan Fenerliler'e tavsiye

Fenerbahçe’nin Shakhtar’a 0-0’ın rövanşında Lviv’de 3-0 kaybederek elenmesine bir kısım çok sert tepki verip daha şimdiden ‘istifa’ kelimesini ağzına alırken, rakibin kurt hocası Mircea Lucescu FANATİK’e yaptığı özel açıklamada ‘ders’ niteliğinde ifadeler kullandı. “Bu skoru abartmamak gerek, Fenerbahçe de kazanabilirdi” diyen Rumen hoca, şöyle devam etti:

2. yarının başı zordu

Bizim aldığımız 3-0’lık skoru çok abartmamak gerek. Oyun çok dengede gidiyordu. Özellikle ikinci yarıda Fenerbahçe çok dirençli bir performans sergiledi. Hatta zaman zaman bizi sıkıntıya soktu. Teknik analize gerek yok. Herkes her şeyi gördü. Fenerbahçe’nin de yakaladığı net fırsatlar vardı. Onlar yeni bir takım. Biraz zaman verip, sabır gösterilmeli. Türkiye’de her zaman başarı maalesef hemen isteniyor. Daha iyi bir Fenerbahçe için sabır edilmesi gerekiyor.

Pırıltılı bir kadro

İki takımın kadrolarına baktığınızda, Fenerbahçe’nin isimleri benim kadroma oranla daha pırıltılı. Ancak biz takım olduğumuz için ve yıllardır beraber oynadığımız için sonuca gittik. Takım olmanın ve uzun yıllar bir arada aynı havayı solumanın avantajını kullandık. Fenerbahçe’ye bundan sonraki yolculuğunda başarılar diliyorum. Haftalar geçtiğinde aynı dili konuşan bir takım olacaklardır. Hedeflerine de daha emin adımlarla yürüyeceklerdir.

Türkiye hep kalbimde

Bana gelince... Size daha önceki röportajımızda da anlatmıştım. Shakhtar benim evim, buraya yıllarımı verdim. Sayısız kupa elde ettim ve başarılar kazandım. Buradan ayrılmayı düşünmüyorum. Ancak Türkiye ve Türk halkı her zaman kalbimde yer alacak. Türk futbolseverlere selamlarımı yolluyorum.

Haberin Devamı
YORUM YAZ