MENÜ

Minecraft, parmak ısırtıyor!

Türkiye'de "yasaklansın" tartışmaları ile gündeme gelen efsane oyun Minecraft, dur durak tanımıyor!

Minecraft, parmak ısırtıyor!

Popüler oyun Minecraft'ın üreticisi Mojang, geçtiğimiz yıl 2.5 milyar dolar karşılığı Microsoft tarafından satın alınmıştı. Bu satın alım, özellikle Mojang'ın "tek oyun firması" olmasından kaynaklı pek çok kişi tarafından şüphe ile karşılanmıştı ancak bu işlem, bütün şüphelere rağmen Microsoft için oldukça faydalı oldu.

2015 finansal yılının ikinci çeyreğinin finansal sonuçlarının açıklanmasının bir parçası olarak Microsoft, birinci parti video oyun gelirinin yüzde 70 artarak 171 milyon dolara ulaştığını duyurdu. Şu anda oyun bir başka dönüm noktasını aşarak PC ve Mac üzerinde 20 milyon kopyayı satmayı başarmış durumda.

İsveçli programcı Markus Persson tarafından geliştirilen Minecraft, 2009 yılında alfa sürümü ile PC için yayınlanırken, tam sürümü 2011 yılında yayınlanmıştı. Bu tarihten itibaren sürekli olarak yeni içerikler, özellikler, görüntü paketleri ve daha fazlası ile güncellenerek her yaştan kullanıcının ilgisini çekmeyi başardı. PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Android, iOS ve Windows Phone dahil olmak üzere pek çok konsol ve mobil platformda da yayımlanan oyunun popülerliği giderek arttı.

Tabii ki Minecraft, Mojang için kültürel bir fenomen oldu ve her yaştan oyuncu, neredeyse var olan her oyun platformunda oyunun muhteşem başarısını destekledi. Öyle ki, şu anda bazı okullarda dinamik deneyimler yaratmak için eğitimsel amaçlarla bu oyun kullanılmakta ve Minecraft'ın bir HoloLens sürümü de E3 2015'de gösterildi.

Ancak firma için bu yolun tamamen sorunsuz olduğunu söylemek mümkün değil. Sadece birkaç ay önce Türkiye'de oyunun, hayvanlara zarar verilmesi, çocukların sosyal olarak izole olmaları ve internet kabadayılarına kurban olmaları sebepleri ile yasaklanması istenmişti. Bununla beraber Türkiye'de de oyunun bir kitabı, çocuklar için en çok satan listesine girmeyi başardı ve oyun genel olarak oldukça popüler bir konumda yer alıyor.

Şu anda 20.008.408 kişi oyunun PC ve Mac sürümlerini satın almış gözükmekte ve son 24 saat içerisinde 10.000'in üzerinde kopya satılmış durumda. Ayrıca, Minecraft: Story Mode adını taşıyan bir Telltale sürümü de geliştirilmekte ve MINECON 2015 sadece birkaç gün içerisinde düzenlenecek.

Firmanın, tüketiciler için bir sonraki sürprizinin ne olacağı ise merakla bekleniyor...

Resimlerle: Efsane oyunlar

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı
YORUM YAZ