MENÜ

Minderin Aslanları

Güreşçilerimiz, ev sahipliği yapacağımız Dünya Şampiyonası için geri sayımda. FANATİK'in ziyaret ettiği Ay-Yıldızlılar'ın kendilerine güvenleri tam

Minderin Aslanları

2012 Avrupa Spor Başkenti unvanını üstlenecek olan İstanbul, hafta sonunda 2011 Dünya Güreş Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaya hazır. 12-18 Eylül tarihlerinde Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılacak organizasyona 120 ülkeden 2 binin üzerinde sporcu katılacak. Dev organizasyona Türkiye; grekoromen, serbest ve bayanlar kategorisinde tam takımla katılırken, FANATİK, şampiyona öncesi milli takım kamplarını ziyaret etti ve nabız yokladı. Hakkı Başar yönetimindeki grekocular kenetlenmiş durumda. Takım kaptanı Nazmi Avluca, arkadaşlarına güvendiğinin altını çizip, “Ben de kariyerimin sonuna doğru elde edeceğim bir altın madalya ile gururlanmak istiyorum” ifadesini kullandı. Selçuk Çebi ise, üst üste üçüncü altın madalyasını alıp, tarihe geçmek istediğini söyledi.

Haberin Devamı

Bayanlar kota peşinde

Şampiyonada genç bir kadro ile mücadele edecek bayan milli takımımızda ise heyecan zirvede. Haziran ayından bu yana şampiyonaya hazırlandıklarını belirten antrenör Mehmet Koşukoğlu, “Bugüne kadar bayan güreşinde olimpiyat kotası alamadık. Ancak evimizdeki şampiyonada bunu en az 3-4 siklette gerçekleştireceğiz” dedi. Fevzi Şeker’in yönetiminde şampiyonaya hazırlanan serbestçiler de inançlı. Şampiyona öncesi çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerine dikkat çeken Şeker, “Artık biz değil, sporcularımız konuşacak. Ülkemizde yapılacak bu şampiyonada hedefimiz her siklette madalyaya uzanmak” ifadesini kullandı.

“Yeniden şahlanacağız”

Federasyon Başkanı Bekir Çeker, bu turnuvayla birlikte Türkiye’de güreşin şahlanacağını dile getirerek şunları söyledi: “Tüm dünya güreş otoritelerinin gözü İstanbul’da olacak. ’Minderin Aslanları’ olarak güçlüyüz, inançlıyız. Hem sportif hem de organizasyon açılarından olumlu puanlarla ayrılacağımıza inanıyoruz.”

Haberin Devamı

Murat Akbaş

YORUM YAZ