MENÜ

Millilerden Dünya Karate Şampiyonası'nda 6 madalya

Dünya Karate Şampiyonası'nı Türkiye, 6 madalyayla tamamladı. Ferdide 1 gümüş, 3 bronz kazanan Ay-Yıldızlı ekibimiz dünkü takım müsabakalarında da kürsüdeydi. Kata Kadın Milli Takımımız Dünya 3., Kumite Erkek Mililer Dünya 2.’si oldu.

Millilerden Dünya Karate Şampiyonası'nda 6 madalya

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları programına dahil edilen karatede Dünya Şampiyonası heyecanı İspanya’da tamamlandı. Türkiye 2 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplamda 6 madalya kazanarak, olimpiyat için büyük umut vaadetti. Ferdi kata ve kumite kategorilerinde önceki gün yapılan madalya müsabakaları sonunda Ay-Yıldızlı ekibimiz 1 gümüş ve 3 bronz madalya elde etti. Türkiye’nin madalya serisini dünkü takım yarışlarında da sürdü. Kumite Erkek Milli Takımımız final, Erkek ve Kadın Kata Takımımız da bronz mücadelesine çıktı.

Haberin Devamı

Takımlarda çifte kürsü

Dilara Eltemur, Gizem Sofuoğlu ve Rabia Küsmüş’ten oluşan, son 3 yılın Avrupa 3.’sü Kata Takımımız, Rusya’yı 5-0 mağlup edip, üst üste ikinci kez üçüncülük kürsüne çıktı. Uğur Aktaş, Erman Eltemur, Burak Uygur, Rıdvan Kaptan, Alparslan Yamanoğlu, Samed Gök ve Ömer Abdurrahim Özer’den oluşan Erkek Kumite Milli Takımımız ise güçlü rakibi İran’a 3-2 yenilip, gümüşle yetindi. Erkek Kata tamımız ise şampiyona 5.bitirdi. Bireysel yarışlarda; Serap Özçelik Arapoğlu (50) gümüş, Alparslan Yamanoğlu (+84), Uğur Aktaş (84) ve Ali Sofuoğlu (kata) bronz elde etmişti.

YORUM YAZ