MENÜ

Milliler zirvede tamamladı: 3-1

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Dünya Bayanlar Grand Prix'sinde Türkiye, E Grubu 3. ve son maçında Almanya'yı 3-1 yendi. A Milli Takım böylece, E Grubu'nu 6 puanla lider tamamladı.

Milliler zirvede tamamladı: 3-1

A Milli Takım, maça Bahar Toksoy’un plaseden bulduğu sayıyla başladı. Karşılıklı sayılarla devam eden bölümde Türkiye, eşitliği (5-5) , Gözde Sonsırma ile bozdu. Savunmada açık veren rakibi karşısında ilk teknik molayı 8-5 önde kapatan A Milliler, molanın ardından iyi blok yaparak farkı korudu (12-8). İyi servis atarak Almanya’nın hücum gücünü zayıflatan Türkiye, rakibinin öne geçmesine izin vermedi ve ikinci teknik molayı da 16-11 önde bitirdi. Hücumda hızını kesmeyen A Milli Takım, Gözde Sonsırma ve Neriman Özsoy ile etkili oldu. İlk set 25-15 Türkiye’nin üstünlüğü ile tamamlandı: 1-0.

İkinci sete hızlı başlayan Milli Takım, Bahar Toksoy ile hızlı hücumlardan sayı buldu (3-0). Rakibinin orta alandaki boşluklarını iyi değerlendiren Türkiye, sayı üretmekte zorlanmadı ve ilk teknik molayı 8-6 önde bitirdi. Blokta iyi kapanan Almanya karşısında Meliha İsmailoğlu ve Gözde Sonsırma ile sayı üreten A Milli Takım, ikinci teknik molasını 16-12 üstün geçtiği seti 25-19 önde tamamlayarak setlerde farkı ikiye çıkardı: 2-0.

Üçüncü setin başında hücum ve savunmada yaptığı hatalarla geriye düşen (2-5) A Milli Takım, çabuk toparlandı. Kübra Akman ve Nerimen Özsoy ile eşitliği sağlayan (5-5) A Milliler, iyi servisle hücum gücünü artıran Almanya karşısında ilk teknik molayı 8-5 geride tamamladı. Molayı iyi değerlendiren Türkiye, 5-0’lık seri yakalayarak öne geçmeyi başardı (10-8). Takımların karşılıklı sayılar aldığı bölümün ardından ikinci teknik mola 16-15 Türkiye’nin lehine geçildi.

Hücum organizasyonlarında sıkıntı yaşayan A Milli Takım, farkı açmakta zorlandı (20-19). 21-21 eşitlikte, Alman libero Thomsen’in ayak vuruşuyla kurtardığı top, salondan alkış alırken setin de Alman ekibinin lehine dönmesine neden oldu. Almanya seti 25-21 alarak, setlerde farkı bire indirdi: 2-1.

4. sete iyi başlayan A Milli Takım, ilk teknik molayı 8-5 önde tamamladı. Blokteki etkinliğini artıran Almanya, Türkiye’nin hücumda yaptığı hatalarla eşitliği sağladı (10-10). Kübra Akman ve Bahar Toksoy’un başarılı blokları, Türkiye’ye ikinci teknik molada sayı üstünlüğünü getirdi: 16-12. Her iki takımın da servis hatalarından kayıplar yaşadığı bölümde A Milli Takım, Gözde Sonsırma ve Nerimen Özsoy ile farkı 8 sayıya kadar çıkardı: 22-14. A Milli Takım seti 25-20 alarak 3-1 galip geldi.

Türkiye, böylece E Grubu’nu 2 galibiyet, 1 yenilgi ve 6 puanla lider tamamladı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ile Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ortaklığında oluşturulan Roadshow Voleybol Projesi’nin eğitmenliğini yapan Köln Spor Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Üst Düzey Antrenör Eğitmeni Athanasisos Papageorgiou ile Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve FIVB Eğitmeni Dr. Cengiz Akarçeşme ve Türkiye-Almanya maçı ile hakemlik kariyerini sona erdiren Taylandlı Janpen Jirakakul’a, voleybola katkılarından dolayı, maç öncesi birer plaket takdim edildi.

Haberin Devamı

Salon: TVF Başkent
Hakemler: Waleed Abdelsamad (Mısır), Janpen Jirakakul (Tayland)
Türkiye: Gözde Sonsırma, Bahar Toksoy Guidetti, Meliha İsmailoğlu, Neriman Özsoy, Kübra Akman, Asuman Karakoyun (Gizem Karadayı, Güldeniz Önal Paşaoğlu)
Almanya: Weis, Brinker, Karg, Kozuch, Geerties, Fürst (Dürr, Beier, Lippmann, Apitz, Thomsen, Pettke)
Setler: 25-15, 25-19, 25-20
Süre: 74 dakika (24, 24, 26)

AA

YORUM YAZ