MENÜ

Milliler 5'te 5 yaptı: 72-51

A Milli Kadın Basketbol Takımımız, yoluna emin adımlarla ilerliyor. Potanın Perileri, dün de bir ara 25 sayı öne geçtikleri maçta İsveç'i farklı devirdi, Avrupa Şampiyonası'nda namağlup unvanını sürdürdü

Milliler 5'te 5 yaptı: 72-51

Pota’nın Perileri’ne İsveç de rakip olamadı... Avrupa Şampiyonası’nın sürpriz takımlarından biri olan, ilk turda son altın madalyalı takım Rusya’yı deviren İsveç, Kadın Milli Takımımız’a sadece bir devre direnebildi: 72-51. Maça Işıl ve Şaziye’nin üçlükleri ile başlayan Türkiye, 8-3 öne geçse de, farkı açamadı ilk çelrek 17-16 sona erdi. İkinci çeyreğe İtalya maçının yıldızlarından Yasemin’in üçlükleri ile giren Milliler, 26-18’lik üstünlük yakaladı. Ama sahadaki hakem üçlüsü son derece tuhaf kararlara imza attı. 17. dakika dolduğunda bize tam 12 faul çalınmıştı. İsveç takımına ise sadece 1 faul. O da hücum ribanudu sırasındaydı. Rakibin sert savunmasına göz yumulunca, İsveç skoru bir ara 26-24’e getirse de Tuba’nın basket faulu ile devreyi 31-26 önde bitirdi.

Yasemin hiç kaçırmadı

Turnuvanın tüm maçlarında olduğu gibi üçüncü çeyrekte yine oyuna damgamızı vurduk. Son İtalya maçında 3. çeyrekte sadece 2 sayı yiyen kızlarımız, 6 dakikada potasında sadece 4 sayı gördü. Birsel’in yönlendirdiği hücumlarla 15-4’lük bir seri yakalayan ekibimiz, 26. dakikada farkı 16’ya çıkardı. Hiç kaçırmadan şut atan Yasemin’in yanı sıra, sahanın en skoreri Işıl’la basketler bulan Ay- Yıldızlılar, son çeyreğe 55-37 önde girdi. Son bölümde de şov yapan ekibimiz maçı da 72-51 kazanıp namağlup unvanını sürdürdü.

Gökhan German

İspanya maçı çok kritik

A Milli Kadın Basketbol Takımımız, yarın turnuvadaki belki de en kritik maça çıkacak. İspanya ile grup liderliği için oynayan olan Milliler, kazandığı taktirde finale kadar evsahibi Fransa’dan kurtulmuş olacak. Türkiye-İspanya maçı yarın saat 21.00’de başlayacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ