MENÜ

Milli Takım'da Portekiz maçı öncesi kriz! Hoca sensin ama...

Teknik Direktör Kuntz’un, Portekiz karşısına üçlü savunma ile çıkması kampta ilk günden itibaren krize yol açtı. Başta Burak Yılmaz ve Cengiz Ünder olmak üzere takımın tecrübeli isimleri, ciddi tartışmalar yaratan bu fikre karşı çıkarak Stefan Kuntz'a tepki gösterdi.

Milli Takım'da Portekiz maçı öncesi kriz! Hoca sensin ama...

Portekiz’e 3-1 yenilerek tarihi bir fırsatı kaçıran A Milli Futbol Takımı’nda, bazı futbolcuların faturayı sisteme kestiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Teknik Direktör Stephan Kuntz’un kamp boyunca denediği üçlü savunmanın sıkıntılarını günlerce dile getirmeye çalışan başta Burak Yılmaz ve Cengiz Ünder olmak üzere takımın tecrübeli isimlerinin, “Hocam üçlü sisteme karşı değiliz ama bu sistemden dolayı kadrodaki tercihler ve farklılıklar Portekiz maçı öncesi büyük risk” dediği ortaya çıkarken Alman hocanın her defasında “sorumluluk bana ait” karşılığını verdiği ortaya çıktı.

Milli takımın en tecrübeli isimlerinin her toplantıda vurgulamaya çalıştığı, hatta zaman zaman sert tartışmaların bile yaşandığı sistem krizine Kuntz’un, “Portekiz’i geçmenin başka bir çaresi yok. Üçlü savunmalar karşısında sıkıntı yaşayan bir takıma karşı oynayacağız. Ne yaptığımın farkındayım. Yeter ki sizler de sahada elinizden geleni yapmaya çalışın” savunmasını yaptığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Milli takım kaptanlarının ise “Tamam hoca sensin. Ama bu bir final maçı. Risk almak yerine daha garanti oynamak doğru tercih olmaz mı? Bu sistemin aksaklıklarını sahada ciddi şekilde yaşayabiliriz” ifadelerini kullandıkları bildirildi.

Bu durumdan takımın geneli memnun olmasa da sahaya çıkarak ellerinden geleni yapmaya çalışan futbolcuların maçtan sonra kendi aralarında toplantı yaptıkları ve “İlk yarıda skor 2-0’a gelince maç zaten sıkıntıya girdi. İkinci yarı döndürebilirdik, şans da ayağımıza geldi ama olmadı” şeklinde konuştukları da öğrenildi. (Skorer)

YORUM YAZ