MENÜ

Milli takıma yabancı hoca!

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Levent Kızıl, (A) Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörünün yabancı olacağını söyledi.

Milli takıma yabancı hoca!

Radyospor’a açıklamalarda bulunan Kızıl, teknik direktör arayışlarını yakında sonuçlandıracaklarını ifade ederek, "Türk Milli Takımı’nın başına en uygun, en kaliteli adamı getireceğiz, kimse merak etmesin. Kesinlikle yabancı olacak, yardımcısı da Türk olacak" dedi.

Nijerya’daki Dünya Kupası’nda grup birincisi olarak ikinci tura çıkan 17 Yaş Altı Genç Milli Takım’ın başarılarına da değinen Kızıl, "Oraya gitmeden iki hafta önce hastalıklara karşı aşı oldular. Gittiler, elverişsiz saha şartlarında çalıştılar, ama iyi gidiyorlar" diye konuştu.

FIFA’nın aldığı karar neticesinde, genç yaşta bir ülkenin milli formasını giymiş bir futbolcunun daha sonra başka bir milli forma altında oynamasıyla ilgili bir soru üzerine Kızıl, şunları kaydetti:

"Bazı ülkeler, daha ilkokuldan itibaren çocukları tutmaya başladılar. Çifte pasaport vermemeye başladılar ve gençleri kendilerine bağlama konusunda inanılmaz şartlar getirdiler. Yabancı ülkeler için oynamaları durumunda pasaportlarını almakla tehdit edildiler. Ülke federasyonlarıyla görüşüyoruz, ancak onlar da kendilerini haklı görüyorlar. ’Futbolcuya biz yatırım yapıyoruz’ diyorlar, futbolcuların da gitmelerine izin vermiyorlar. Çoğu Türk Milli Takımı’nda oynamak istiyor, ancak pasaportları alınıyor veya ailelerine çeşitli zorluklar çıkarılıyor. Onlar bu nedenlerden dolayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gidecekler."

Haberin Devamı
YORUM YAZ