MENÜ

Milli kayakçı Atakan Alaftargil, Kayak Federasyonu başkan adayı oldu

Türkiye’yi olimpiyatlarda temsil eden eski milli kayakçı Atakan Alaftargil Kayak Federasyonu Başkanlığına aday oldu.

Milli kayakçı Atakan Alaftargil, Kayak Federasyonu başkan adayı oldu

Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Atakan Alaftargil Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığına resmen aday oldu. Snowdora Otel’de düzenlenen basın toplantısında Alaftargil kurmaylarıyla birlikte gövde gösterisi yaptı.

Haberin Devamı

PALANDÖKEN’in pistlerindeYüzlerce Kayakçı yetiştirdi

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığına aday olan eski milli kayakçı ve Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Atakan Alaftargil, Snowdora Otel’de düzenlediği basın toplantısında adaylığını resmi olarak kamuoyuna duyurdu.

Kurmayları ve yol arkadaşları ile birlikte Erzurum Basınının karşısına çıkan Alaftargil, bilgi birikimi ve ekip ruhu ile Kayak Federasyonu Başkanlığı için hazır olduğunu açıkladı.

Aynı zamanda Türkiye Kayak Vakfı Başkanı olan Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Atakan Alaftargil, 46 yaşında olduğunu ve çocukluğundan beri kayak sporunun içinde yer aldığını belirterek, “Şahsıma ve ekibine olan teveccühler sayesinde Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığına adayım. Çocukluğumuzun geçtiği ve bir çok anımızın bulunduğu Büyükşehir Belediyemizin işletmeciliğini yaptığı Snowdora Otelde bugün de kayak federasyon başkanlığına aday olduğumuzu açıklıyorum. Benim için tarihi bir an” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’yi ağabeyi Arif Alaftargil ile birlikte Kış Olimpiyatlarında temsil etmiş eski bir kayakçı olduğunun altını çizen Alaftargil, “Kış turizminde her zaman yaptığımızdan bundan sonra daha fazlasını yapacağına inandığımız için yola çıktık ve Federasyon başkanlığına ekibimle birlikte talipli olduk” diye konuştu.

Ben değil biz!

Alaftargil, doğal, doğru, adaletli ve başarı odaklı olarak yola çıktıklarının altını çizerek,

“Ben değil biz olarak yola çıkıyoruz. Şeffaf olacağız. Sportif alanda ulusal ve uluslararası alanda daha fazla başarılarımızı nasıl artırırız, bunun savaşını ve mücadelesini vereceğiz” dedi.

Bizden daha iyisini yetiştireceğiz

Kendisinin olimpiyat sporcusu olduğunu belirten Alaftargil, “Bugün benim yanımda 4 kez Türkiye adına kayaklı koşuda olimpiyatlara gitmiş ve olimpiyatlara katılma konusunda rekoru elinde bulunduran Sebahattin Oğlago hocam var. Bizim amacımız bizden daha iyi sporcuların bu ülkeden çıkmasını sağlamak için çalışıp, mesai harcayacağız. Ekip olarak bilgi birikimimizle kum taneciklerini bir araya getirerek taş haline getireceğiz ” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Ayrıştırmak değil birleştirmek için yola çıktık

Türkiye Kayak Federasyonu Başkan Adayı Atakan Alaftargil, ayrıştırmak değil birleştirmek için Kayak Federasyonuna talip olduklarının altını çizerek, “Bugüne kadar Türk kayağına hizmet etmiş olan Federasyon Başkanlarının hepsinin ellerinden öpüyorum. Edirne’den Kars’a, İstanbul’dan Hakkari’ye, Bursa’dan Kayseri, Erzurum’dan Erzincan’a Türk kayağına emek vermiş tüm emektarlarla Türk kayağını dünya standartlarına ulaştırmak için bu ulvi göreve talibiz. Kar tanesini büyüteceğiz” diye konuştu.

Alaftargil’in ekibinde yer alan isimlerde Atakan Alaftargil’in Kayak Federasyonu Başkanlığı için biçilmiş bir kaftan olduğunu belirterek, kendisi ile yola çıktıklarını ifade ettiler.

YORUM YAZ