MENÜ

Milli güreşçiler yurda döndü

Macaristan’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda 4 madalya kazanan Grekoromen Milli Takımı, İstanbul’a geldi.

Milli güreşçiler yurda döndü

acaristan’da düzenlenen 2018 Dünya Güreş Şampiyonası’nda 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz olmak üzere toplam 4 madalya kazanan Grekoromen Milli Takımı, yurda döndü.

Haberin Devamı

Başkent Budapeşte’den kalkan tarifeli uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı’na gelen milli kafileyi, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Şube Müdürü Kubilay Kalaycıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Celalettin Deniztoker ve Türkiye Güreş Federasyonu yetkilileri ile sporcuların yakınları karşıladı.

Organizasyonda grekoromen stil 87 kiloda altın madalya elde eden Metehan Başar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, üst üste 2. kez dünya şampiyonu olduğunu hatırlatarak, "Bir dünya şampiyonasını daha bitirdik. Altın madalya kazandım. Altın madalyayı kazanmak için çok çalışmıştık. Allah’a şükür ki aldık. Bundan sonra da şampiyonluklara devam etmek istiyorum. En büyük hedefim, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalya almak." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Havalimanında kendisini karşılamaya gelen yakınlarına da teşekkür eden Metehan, "Ailem ve beni seven herkes buraya gelmiş. Bundan sonra da inşallah bu sevinci onlara tekrar yaşatmak bana nasip olur." diye konuştu.

Özden: "Metehan’ın inancı, zaferi getirdi"

Grekoromen Güreş Milli Takımı Antrenörü Serkan Özden, Metehan Başar’ın altın madalyayı kazanmaya çok inandığını belirtti.

Metehan Başar’ın 6 ay önce Avrupa şampiyonasında talihsiz bir yenilgi yaşadığını kaydeden Özden, "Daha sonra hatalarımızdan ders çıkardık. Şampiyonaya çok iyi bir şekilde hazırlandık. Ben Metehan’a çok inandım ama o kendine benden daha fazla inandı ve bu inanç zaferi getirdi. İnşallah bunun devamını getirecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Milli takımın her sene madalya sayısını artırdığını vurgulayan Serkan Özden, şunları kaydetti:

"Geçen sene 8 madalya vardı. Bu sene ise 9 madalya kazandık. İnşallah 2020’yi zirvede tamamlamak istiyoruz. Maçlar güzel geçti. Sporcuların performansından memnunuz. Daha fazla madalya olabilirdi. Rıza Kayaalp, hakem hatalarının kurbanı oldu. Rıza, organize bir şekilde tezgahın içine düştü. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yoktur. Son 20 saniye kala ihtar verdiler ve yenilmesini sağladılar. Çünkü Rıza bir sonraki turda Rus sporcu ile karşılaşacaktı. Rus sporcunun şampiyon olabilmesi için tezgah yaptılar."

Haberin Devamı

Öte yandan Güreş Milli Takımı, Dünya Şampiyonası’nı serbest, grekoromen ve kadınlarda toplam 9 madalya ile tamamladı.

YORUM YAZ