MENÜ

Milli basketbolcular Avrupa Şampiyonası'na iddialı hazırlanıyor

A Milli Erkek Basketbol Takımı oyuncuları Göksenin Köksal ve Melih Mahmutoğlu, 31 Ağustos-17 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 2017 Avrupa Şampiyonası’nda seyircinin de desteğiyle iyi bir derece elde edeceklerine inandıklarını söyledi.

Milli basketbolcular Avrupa Şampiyonası'na iddialı hazırlanıyor

Milli basketbolcular Göksenin Köksal ve Melih Mahmutoğlu, Avrupa Şampiyonası’ndaki hedefleri ve hazırlık süreçleriyle ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Çok yoğun bir hazırlık temposunun kendilerini beklediğini belirten Göksenin Köksal, şu ifadeleri kullandı:

"Buradaki bütün oyuncular kulüp takımlarında yoğun bir tempodan çıktı ve aynı yoğunlukta bir tempoya başladık. İstanbul’daki hazırlık döneminden sonra İtalya’da çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnşallah sakatlık olmadan iyi bir hazırlık dönemi geçiririz. Avrupa Şampiyonası’nda seyircimizin önünde iyi bir derece elde etmek istiyoruz. Kendi seyircisi önünde Milli Takım her zaman başarı elde etmiştir. Geçmişte ağabeylerimiz nasıl dünya ikincisi olduysa, bu Avrupa Şampiyonası’nda da seyirciyi arkamıza alarak başarı elde edeceğimize inanıyorum."

Milli basketbolcu, takımda genç oyuncuların ağırlıklı olarak yer almasının kendileri açısından avantaj olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Takımda bizden daha geç oyuncular da var. Baktığınız zaman daha mücadeleci ve daha dinamik takım oluyor. Ufuk Sarıca çok iyi bir antrenör, oyunculuk döneminde de çok iyi bir oyuncuydu. Gençlerle birlikte iyi bir kadro olduk. Seyircisi önünde Milli Takım her zaman başarı elde etmiştir. Yine seyircimizi arkamıza alarak başarı elde edeceğimize inanıyorum."

Göksenin Köksal, Sinan Güler’in Fenerbahçe Doğuş’a transfer olmasıyla birlikte isminin takım kaptanlığıyla geçmesiyle ilgili ise "Galatasaray Odeabank’ta kaptanlık henüz yönetim tarafından kesin olarak söylenmedi. Başantrenörümüz Erman Kunter ve yönetimimiz beni kaptanlığa uygun görürse seve seve yapmaya hazırım. Henüz daha takım kurulmadı, daha transfer de yok. Milli Takım’dan sonra takım oluşumu olacak." değerlendirmesini yaptı.

Melih Mahmutoğlu: "Avrupa Şampiyonası’nı heyecanla bekliyoruz"

Milli Takım’ın tecrübeli isimlerinden Melih Mahmutoğlu, şampiyonayı heyecanla beklediklerini dile getirdi. Melih Mahmutoğlu, Başantrenör Ufuk Sarıca’yla Milli Takım’ın başarılı olacağına inandığını kaydederek, şunları aktardı:

"Güzel bir takım olduk. Kadromuzda hem genç hem de tecrübeli isimler var. Biz tecrübelerimizi gençlere katmaya çalışacağız, onlar da enerjilerini bize yansıtacaklar. İyi işler yapacağız. Gençliğin verdiği enerjiyle ve savaşarak dezavantajımızın olduğu bölgeleri kapatmaya çalışacağız. İnşallah bizim için güzel bir kamp dönemi ve turnuva geçer. Ufuk Hoca bugüne kadar iyi işler yapmış bir başantrenör. Avrupa Şampiyonası, Ufuk Hoca için de güzel bir heyecan. Onun için de güzel bir deneyim olacak. Şampiyonada seyircimizin desteğiyle de başarılı olacağımıza inanıyorum."

Bogdan Bogdanovic ve Ekpe Udoh’un Fenerbahçe Doğuş’tan ayrılıklarıyla ilgili değerlendirmede bulunan 27 yaşındaki basketbolcu, sözlerini şöyle tamamladı.

"Bogdanovic ve Udoh’un Fenerbahçe Doğuş’a kattıkları ortada. Fenerbahçe ve kulüp için ikisi de inanılmaz şeyler yaptı. Takım kaptanı olarak onlara teşekkür ediyorum. Zaten kendileriyle birebir de konuştum. Oyunculukları dışında gerçekten çok karakterli insanlar. Kimin gidip kimin geldiği hiç önemli değil, burada önemli olan Fenerbahçe Doğuş’un başarısıdır. Giden oyuncular takım için her şeyi yaptı, gelenler de yapacaktır. Hayırlısı olsun."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ