MENÜ

Milli atletlere Alman zulmü!

ENKA kafilesine Frankfurt Havaalanı’nda adeta suçlu muamelesi yapan Alman yetkililer, valizleri didik didik arayınca sporcular Valencia uçağını kaçırdı. 14 saat sonra otellerine ulaşabilen atletler buna rağmen Şampiyon Kulüpler Kupası’nda 3. oldu.

Milli atletlere Alman zulmü!

İspanya’nın Valencia şehrinin 64 kilometre uzağındaki Castellon kentinde yapılan Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’na gitmek için yola çıkan ENKA Spor U20 Erkek Atletizm Takımı, Almanya’nın Frankfurt kentinde adeta suçlu muamelesi gördü.

Haberin Devamı

Cuma saat 10.00’da Almanya’ya ulaşan 26 kişilik kafilenin valizleri tek tek açtırıldı, yaşanan gecikme yüzünden sporcular aktarma yapacakları Valencia uçağına yetişemediler.

Kafile sorumluları ENKA Spor takımı olduklarını ve Şampiyon Kulüpler Kupası’nda yarışacaklarını, valizlerin tek tek aranmasının Valencia uçağını kaçırmalarına sebep olacağını söylemelerine rağmen Alman yetkililer dinlemedi.

Kafileden 18 kişi önce Münih’e, oradan da Valencia’ya uçarak 19.00’da otellerine geçtiler. Diğer 8 kişi ise uçakta yer olmadığı için Münih’ten Barcelona’ya, oradan da hızlı trenle ancak gece yarısı Valencia’ya ulaşabildiler. Sporcuların malzemeleri ise dün Valencia’ya getirilebildi.

Zorlu yolculuğa rağmen dün akşam piste çıkan ENKA’lı sporcular Şampiyon Kulüpler Kupası’nda 3. sırayı aldı.

Haberin Devamı

Hamit Turhan

YORUM YAZ